140 soorten wijn proeven in de grootste enotheek van Toscane

In Enoteca Falorni, de grootste enotheek van Toscane, gelegen in het centrum van Greve in Chianti, kun je maar liefst 140 soorten wijn proeven. Het principe is zeer éénvoudig, je koopt simpelweg een glas wijn of je koopt een winecard waarmee je aan de automatische dispensers je glas vult met een wijn naar keuze. Het bedrag dat overblijft op je wine card wordt op het einde gewoon cash terugbetaald.

interieur wijnkelder

Wine card

Wijn proeven doe je door middel van de wine card met chip, je kunt kiezen uit de winecard minus en winecard plus.

  • wine card minus: hierbij bepaal je zelf vooraf hoeveel geld je op de kaart wil zetten, bijvoorbeeld €10, €15, €20 of meer.
  • wine card plus: hierbij worden alle consumpties telkens op je kaart toegevoegd en betaal je op het einde. Gevaarlijk natuurlijk!

Met je kaart kun je aan de automatische wijndispensers je glas vullen met één van de 140 Toscaanse wijnen waaronder diverse Chianti’s, supertoscani, brunello di Monalcino, vino nobile di Montepulciano, vinsanto en andere DOC Toscane wijnen.

Je hebt de keuze uit 3 mogelijkheden, namelijk een proevertje, een half glas of een vol glas. De prijzen van iedere wijn en keuze staan telkens vermeld.

De hoek van de supertoscani

olijfolie en sterke dranken

automatische wijndisperser

automatische wijndisperser

Met je wine card kun je tevens 18 soorten olijfolie proeven alsook allerlei sterke dranken zoals grappa en limoncello, verschillende schuimwijnen, spumanti (de Italiaanse champagne) en cocktails.

Wat is er heerlijker dan een glas wijn combineren met een bordje kaas en/of salami, in het Italiaans taglieri genoemd. Ook hier heb je keuze uit verschillende formaten.

Enoteca Falorni menu

Het menu van de enotheek Falorni

De kazen en salami’s komen allemaal uit de antieke slagerij Falorni, tevens eigenaars van deze enoteca. In het centrum van Greve in Chianti kun je de slagerij bezoeken.

Tegenwoordig kun je in Enoteca Falorni niet alleen wijn proeven maar ook lunchen, je hebt keuze uit diverse broodjes, pastaschotels, salades en vleesgerechten. Afsluiten kan met een ijsje, stuk taart of de typische cantuccini koekjes met de zoete miswijn vin santo.

Praktische info:

Openingsuren: van maandag tot en met vrijdag: van 11.00 tot 18.00; op zaterdag, zondag en feestdagen: van 11.00 tot 19.00

Website: www.lecantine.it

Telefoonnummer: 0039 055 854 64 04

Email: info@lecantine.it

Ligging enoteca Falorni

adres: Gallerie delle cantine n°2 – 50022 Greve in Chianti

Grotere kaart weergeven