15-daagse autorondreis Toscane en eiland Elba

.

Voor wie de mooiste steden van Toscane wil bezoeken maar ook van het prachtige landschap dat deze streek te bieden heeft, wil genieten is volgende autorondreis een aanrader. Deze 15-daagse autorondreis Toscane en Elba combineert een bezoek aan de kunststeden Firenze, Siena, Arezzo afgewisseld met een bezoek aan de prachtige natuur van onder andere de Chianti streek, de Maremma en het eiland Elba.

De reis begint in het Noorden van Toscane, verloopt via Siena naar het Zuiden en eindigt op het prachtige eiland Elba, er wordt overnacht in typische sfeerhotels waar het beste van de Toscaanse keuken wordt voorgeschoteld.

 

Programma 15-daagse Autorondreis Ontdek Toscane en Elba

Dag 1-3

U begint de reis in het noorden van Toscane, in de omgeving van Pistoia, waar u 2 nachten logeert op het landgoed Villa de Fiori. Het naburige Pistoia heeft een prachtig historisch centrum, waar u nog geen toeristenmassa’s aantreft. Op een half uur rijden ligt Lucca; een van de meeste interessante cultuursteden van Toscane.

Dag 3-6 (71 km.):

u reist nu naar Hotel Villa Rigacci, een voormalig 16-eeuws buitengoed in de heuvels ten zuidoosten van Florence. De stad ligt op een half uur rijden, en voor een bezoek zonder parkeerproblemen kunt u de trein nemen vanaf het naburige Figline. Zeer de moeite waard zijn de oude stadjes Arezzo en Cortona (prima te combineren in een daguitstapje). Hotel Villa Rigacci grenst aan het natuurgebied Casentino (lees meer)

.