5 musea in Firenze om te bezoeken met kinderen

De stad Firenze bezoeken met kinderen is een unieke belevenis voor zowel de kids als voor de ouders. Er is zo’n groot aanbod aan musea, bezienswaardigheden, monumenten dat het onmogelijk is om ze allemaal op korte tijd te bezoeken tenzij je een sabat jaar overweegt.

Een museum dat geschikt is voor zowel groot als klein is niet altijd evident, toch hebben wij er een 5tal gevonden waar de ganse familie samen kan van genieten.

1. Het Leonardo da Vinci museum

Het museum gewijd aan de geniale kunstenaar, filosoof, wetenschapper en noem maar op bevindt zich op wandelafstand van de kathedraal van Firenze. Je vindt er maar liefst meer dan 50 levensgrote modellen van machines die Leonardo ooit heeft ontworpen zoals een tank, een fiets, een helikopter, enzovoort.

Het museum bestaat uit 4 secties namelijk basismachines, oorlogstoestellen, ruimtevaart en waterbouwkunde. Sommige toestellen mag je eigenhandig bedienen en op het einde is er zelfs een zaaltje waar kinderen kunnen tekenen en kleuren, bruggen bouwen zoals Leonardo indertijd deed (meer info).

Adres: Via Cavour 21

Toegangsprijs: €7,00 > tickets online


2. Het museum van Galileo

Het museum van de wetenschap geeft je een beknopt overzicht van de uitvindingen en ontdekkingen op gebied van sterrenkunde, scheikunde, electriciteit, biologie, hydraulica, enzovoort.

Je vindt er een grote collectie van toestellen en machines vanaf de Renaissance: ondermeer de telescopen waarmee Galileo Galilei de satellieten van Jupiter ontdekte, de theodoliet van Albrecht, de Maagdenburgse bollen, enz.

Op het einde is er zelfs een zaaltje waar kinderen zelf kunnen experimenteren met ondermeer de zwaartekracht en het berekenen van de hoek om een doelwit met een kanon te raken

Adres: Piazza dei Giudici 1

Toegangsprijs: €9.00 > tickets online kopen


3. Het natuurhistorische museum

Dit museum wordt ook wel het dino museum genoemd omdat je er een ruime collectie vindt van dinosauri. Het is zeer geliefd bij kinderen en dat is er aan te verstaan. Naast een groot aantal resten van dino’s tref je er ook resten van vogels, reptielen en zelfs een walvis aan (meer info).

Adres: Via Giorgio la Pira 4

Toegangsprijs: €6,00


4. Het voetbalmuseum van Italië

Ben je een voetballiefhebber en meer bepaald van de Italiaanse Azurri dan moet je zeker en vast een bezoekje brengen aan het voetbalmuseum. Je kunt er ondermeer de wereldbekers zien die Italië behaald heeft waaronder dus ook de laatste in 2006.

Naast een ruime geschiedenis van alle successen en verloren finale’s vanaf de jaren 30 tot nu kun je er ook heel wat truitjes van wereldberoemde voetballers bekijken zoals Pelé, Maradona, Baggio, Buffon, Ronaldo enzovoort (meer info).

Truitje van voetballegende Pelé

Adres: Centro tecnico di Coverciano – Viale Aldo Palazzeschi 20

Toegangsprijs: €7,00


5. Het Stibbert museum

Het museum Stibbert bevindt zich iets buiten het centrum van Firenze maar is éénvoudig te bereiken met de bus (lijn 4 vanaf het centraal station SMN) of met de Mobike fietsen (meer info). Het bevindt zich in de villa Montughi, ooit eigendom van de Engelse verzamelaar Frederick Stibbert die na zijn dood zijn ganse bezit schonk aan de stad Firenze.

De villa is gebouwd in de 19de eeuw en de interieurs zien er nog steeds zo uit, het is of de tijd er is stil blijven staan.

In het museum zijn er heel wat wapens tentoongesteld maar het pronkstuk van de verzameling bevindt zich in de zaal genaamd Ride waar je een compleet leger krijgers kan bewonderen, een unicum.

Adres: Via Frederick Stibbert 26

Toegangsticket: €8,00

Website: www.museostibbert.it