5 redenen om Toscane te bezoeken in de herfstperiode.

De meeste mensen boeken hun vakantie in Toscane in de zomerperiode omdat ze vaak niet anders kunnen: grote vakantie kinderen, verplicht verlof, … Wie op vakantie naar Toscane kan gaan in de herfstperiode moet dit ongetwijfeld doen, het heeft heel wat voordelen en het is ten zeerste aangeraden omwille van de volgende redenen:

Toscaanse platteland in de herfst

Toscaanse platteland in de herfst

Minder toeristen

In deze periode tref je veel minder toeristen aan met veel positieve gevolgen: minder druk op de wegen, minder lange wachtrijen aan de musea, een tafel reserveren in een restaurant is niet altijd noodzakelijk, enz. Houd er wel rekening mee dat in deze periode de openingsuren van de meeste musea gereduceerd zijn.

Goedkoper

Doordat het minder druk is zijn er ook minder volgeboekte hotels en dien je dus niet maanden op voorhand te boeken. Een ander voordeel is dat de prijzen lager zijn dan in de zomerperiode waardoor je heel wat geld kan besparen. Eén nadeel is dat veel vakantiehuizen vanaf oktober de deuren sluiten waardoor je dus een kleiner aanbod hebt.

Groot aanbod aan sagre e feste

De herfstperiode is traditioneel de periode van de olijvenpluk, kastanjes, champignons (vooral funghi porcini) en truffels wat dan ook gepaard gaat met een groot aanbod aan sagre e feste ofwel feesten in het teken van deze streekproducten. Ieder dorp organiseert wel één of andere sagra waar je de typische producten kunt proeven en aankopen.

degustatie en verkoop van verse olijfolie

degustatie en verkoop van verse olijfolie

Aangename temperaturen

De hoge temperaturen van juli en augustus zijn in deze periode niet meer aan de orde. Gewoonlijk is de temperatuur overdag zeer aangenaam met als gevolg dat je zelfs in een T shirt kunt rondlopen. ’s Morgens en ’s avonds is het wat frisser en heb je een dikke trui of jas nodig, vooral toch in december.

Prachtige kleuren

In deze maanden is de natuur het mooiste en tref je een prachtig kleurenpallet aan. De goudkleur van de dorre graanvelden en verschroeid gras maken in deze periode plaats voor verschillende groene tinten.

Vakantie in Toscane - Chianti streek herfst