Trevi fontein Rome

6x de bekendste bezienswaardigheden van Rome

Rome stikt van de bezienswaardigheden en ademt historie. Op elke straathoek vind je mooie plekjes, maar er zijn 6 bezienswaardigheden die je niet kunt missen bij een bezoek aan Rome. 

1.Het Colosseum

Het beroemde, antieke amfitheater. Zoals Parijs de Eiffeltoren heeft, zo heeft Rome het Colosseum. Echt het symbool van de stad. Het Colosseum is een iconisch amfitheater dat al meer dan 2000 jaar oud is en nog steeds een symbool van de stad Rome is. Het was vroeger het toneel voor de beroemde gladiatorengevechten, en tegenwoordig kun je het Colosseum bezoeken en het prachtige interieur bewonderen.

2. De Sint-Pieter

Het grootste en meest beroemde katholieke kerkgebouw ter wereld. Je kunt zowel in de kerk rondlopen als de toren beklimmen. Dit geeft je een waanzinnig uitzicht over de stad. Het interieur van de kerk is adembenemend mooi, maar ook de toren beklimmen is de moeite waard.

3. De Trevi-fontein

De beroemdste fontein van Rome. Gooi een muntje in de fontein en je weet zeker dat je nog eens terug zal komen. Het is dan ook geen verrassing dat de fontein altijd omgeven is door toeristen die selfies maken en hun muntjes gooien. Kom vooral vroeg in de ochtend om de meeste drukte te ontwijken.

Rome

4. Het Vaticaanstad

Het kleine, onafhankelijke land binnen Rome met schatten als de Sixtijnse Kapel en de musea van het Vaticaan. Je kunt je hier een hele middag vermaken. Het is de thuisbasis van de beroemde Sixtijnse Kapel en de musea van het Vaticaan. 

5. Het Pantheon

Een antiek, Romeins gebouw met een unieke architectuur. Prachtig hoe het licht naar beneden valt door het gat in het dak. Het is een van de best bewaarde gebouwen uit de oudheid en is beroemd om zijn prachtige koepel. Binnenkort moet je entree betalen voor het Pantheon. Tot die tijd kun je er nog gratis naar binnen.

6. De Spaanse Trappen

Een breed boulevardtrappencomplex met een prachtig uitzicht over de stad. Mocht je denken: ah lekker daar gaan we even op uitpuffen na die stadswandeling. Helaas je mag niet zitten op de Spaanse trappen. 

Het geeft altijd een voldaan gevoel als je niks van de hoogtepunten hebt gemist, maar vergeet niet dat je ook heerlijk kunt dwalen door de straatjes. Op die manier vind je altijd zelf mooie stukjes van de stad zonder massa’s mensen. Strijk tussendoor vooral even neer op een terras voor een lekker bordje pasta. 

Van tevoren tickets bestellen

Als je deze bekende plekken wil bezoeken, dan is het handig om van te voren online tickets te kopen. Scheelt je vaak lang in de rij staan, waardoor je weer meer tijd kunt besteden op het terras. Mocht je echt overal naar binnen willen, koop een combiticket waardoor je weer geld bespaart.