7x de lekkerste Italiaanse restaurants in Groningen

7x de lekkerste Italiaanse restaurants in Groningen

7 lekkere Italiaanse restaurants in het altijd gezellige Groningen! Hieronder vind je een selectie van restaurants waar je zeker wil reserveren! Het is op willekeurige volgorde, dus scrol zeker tot het einde door. Van luxe Italiaans eten, een simpele pizza of een avond tafelen, voor elke gelegenheid zit er wat tussen!

1. Gustatio (centrum)

Vlakbij de Grote Markt in Groningen zit een klein restaurantje dat heet Gustatio. Het is een echt Italiaans restaurant, met Italianen in de bediening en in de keuken. Ze serveren hier heerlijke pasta’s en gerechten. Voor pizza’s zit je hier niet aan het goede adres. Daarnaast hebben ze heerlijke wijnen en toetjes. Het interieur oogt misschien wat ongezellig, maar daar zijn Italianen nou eenmaal niet heel goed in. Het is wel knus om te eten! Reserveren is vaak wel een must, want het zit zo vol!

Italiaans Restaurant Groningen

Oosterstraat 3, 9711 NN Groningen

2. Cicci’s (centrum)

Aan de gracht in Groningen zit Cicci’s. Een prachtig restaurant waar je wat luxer uit eten kunt. Ze hebben heerlijke gangen en wijnen. Voor een avondvullend programma zit je hier dus goed. De borden worden prachtig opgemaakt en je kunt je smaakpapillen echt laten prikkelen met heerlijke (kleine) gerechtjes.

Italiaans Restaurant Groningen

Hoge der A 3, 9712 AC Groningen

3. Boccaccio (centrum)

In de Steentilstraat zit Boccaccio. Dit is een wat simpele Italiaan, maar alle gerechten die je zoekt staan op de kaart. Je kunt hier dus makkelijk even een hapje eten. Het is binnen knus en gezellig. Vanaf eind november wordt de steeg erachter weer opgetuigd tot een prachtig verlicht kerststraatje (Via Vecchia) en worden daar menig kerstplaatjes geschoten.

Italiaans Restaurant Groningen

Steentilstraat 38, 9711 GP Groningen

4. Osteria Da Vinci (centrum)

Een echte goeie Italiaan, dat is Osteria Da Vinci. Je komt hier voor het eten en niet voor het hippe interieur of het mooi vormgegeven concept. Heerlijke pizza’s, pasta’s en toetjes! Bestel er vooral ook een goed glas wijn bij. Dit gezellige restaurant vind je aan de Turfsingel in Groningen.

Italiaans Restaurant Groningen

Turfsingel 33-1, 9712 KJ Groningen

5. Gabbiano Groningen (Oosterpoortbuurt)

Buiten het centrum in de Oosterpoortbuurt vind je het Italiaanse restaurant Gabbiano. Op het eerste oog misschien ook een minder hippe tent om te zien, maar als het donker is en de kaarsjes binnen worden aangestoken, kun je hier gezellig zitten. Ze hebben hier ook goed Italiaans eten, van pizza’s tot pasta’s. Mocht je een concert bezoeken in de Oosterpoort, dan zit deze Italiaan mooi dichtbij.

Meeuwerderweg 28, 9724 ET Groningen

6. Castelluccio (Helpman)

Ook buiten het centrum van Groningen in de wijk Helpman vind je het gezellig en mooie restaurant Castelluccio. Je kunt hier een avondje heerlijk dineren. Het is erg goed en smaakvol! Ze hebben een uitgebreide kaart van pizza’s, pasta’s tot ook lekkere vlees- en visgerechten.

Italiaans Restaurant Groningen

Verlengde Hereweg 24, 9722 AC Groningen

7. 47 Anno Domini

Aan de Rademarkt vind je 47 Anno Domini. Een Italiaans restaurant en wijnbar. Je kunt binnen knus zitten, maar ze hebben ook een terras buiten voor op zomerse dagen. Binnen is het sfeervol ingericht in een hotel chique stijl. Je kunt hier heerlijke plankjes vol lekkers bestellen of heerlijke pizza’s en pasta’s. Ook voor een goed glas bijpassende wijn zit je hier goed. Ze hebben namelijk een uitgebreide drankenkaart.

Italiaans Restaurant Groningen

Rademarkt 15, 9711 CS Groningen

8. Ariola (Italiaanse kruidenierswinkel)

Wil je voor het weekend lekkere Italiaanse lekkernijen inslaan? Loop dan even binnen bij Ariola in de Folkingestraat. Hier hebben ze heerlijke olijven, pasta’s om thuis te maken en dipsels. De mensen die in deze winkel werken, zijn ook echte Italianen, dus alleen om de Italiaanse sfeer weer even te proeven, is dit al een bezoekje waard.

Folkingestraat 54, 9711 JZ Groningen