Italiaanse kookboeken cadeau

8x de mooiste Italiaanse kookboeken met de lekkerste recepten

Italië is wereldberoemd om zijn heerlijke keuken, vol smaken, geuren en kleuren. Het liefst eet je natuurlijk elke avond Italiaans om La Dolce Vita een beetje in huis te halen. Er zijn verschillende kookboeken die je helpen om die lekkere gerechten op tafel te serveren. Hieronder een overzicht van 8 Italiaanse kookboeken met de lekkerste recepten en mooie kaften. Voor jezelf, om op je verlanglijst te zetten of om cadeau te doen.

De Zilveren Lepel kookboekDe Zilveren Lepel

Als er één Italiaans kookboek is dat je in je keuken moet hebben, dan is het wel De Zilveren Lepel. Dit iconische kookboek bevat meer dan 2.000 traditionele Italiaanse recepten, die al meer dan zestig jaar worden doorgegeven van generatie op generatie. Het boek is opgedeeld in regionale keukens, en elk recept is duidelijk uitgelegd en voorzien van mooie foto’s. Dit kookboek is een must-have voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt.

De Smaken van Italië kookboekDe smaken van Italië – Claudia Roden

Dit boek heb ik zelf al meerdere keren cadeau gedaan. Het is een kookboek dat je door heel Italië meeneemt, inclusief mooie illustraties. Claudia Roden wordt gezien als de grande dame van de internationale culinaire wereld. Ze verzamelt mondeling doorgegeven recepten, traceert hun herkomst en ontrukt gerechten aan de vergetelheid. In haar bekroonde klassieker ‘De smaken van Italië’ reisde ze door heel Italië om lokale specialiteiten te ontdekken en eenvoudige, onverwachte en zalige gerechten te verzamelen.

Jamie kookt Italië kookboekJamie kookt Italië – Jamie Oliver

Jamie Oliver is een van de meest bekende chefs ter wereld, en in dit kookboek deelt hij zijn liefde voor de Italiaanse keuken. Het boek staat vol met Jamie’s favoriete Italiaanse gerechten, van pizza’s tot pasta’s, en van antipasti tot dolci. Wat dit kookboek zo bijzonder maakt, is de persoonlijke touch van Jamie. Hij deelt verhalen over zijn reizen door Italië, en geeft tips voor het kiezen van de beste ingrediënten en het maken van de perfecte gerechten. Tip: Als je de losse flap van het boek weghaalt, ben je het hoofd van Jamie kwijt en komt er een mooi minimalistisch design tevoorschijn.

De Bijbel van de Italiaanse keuken kookboekDe Bijbel van de Italiaanse Keuken – Maud Moody

Dit kookboek is een uitgebreide gids voor de Italiaanse keuken, geschreven door een team van experts. Het bevat meer dan 400 recepten, die zijn onder verdeeld in thema’s zoals antipasti, primi, secondi en dolci. Elk recept is duidelijk uitgelegd en voorzien van mooie foto’s. Daarnaast bevat het boek interessante achtergrondinformatie over de Italiaanse keuken, zoals de verschillende regionale keukens en culinaire tradities. Dit boek is een must-have voor iedereen die zich wil verdiepen in de Italiaanse keuken.

La vita è dolce kookboekLa vita è dolce – Letitia Clark

La Vita è Dolce van Letitia Clark is het ultieme kookboek voor liefhebbers van zoete lekkernijen uit Italië. Van klassieke amaretti tot verrukkelijke tiramisu, het boek bevat recepten voor koekjes, taarten, desserts en meer, geschikt voor elke gelegenheid. Maak bijvoorbeeld een heerlijke panna cotta met espressokaramel of gevulde perziken met amandelcrumble. Er is zelfs een apart hoofdstuk gewijd aan het maken van authentieke gelato. Het boek neemt je mee naar het sfeervolle Italiaanse dorpsleven door middel van prachtige foto’s en illustraties van de lekkernijen. La Vita è Dolce is een must-have voor de echte Italiaanse zoetekauw en een prachtig boek om alleen al naar te kijken.

Mijn Italië kookboekMijn Italië – Onno Kleyn

Onno Kleyn begon zijn Italiaanse avontuur in Toscane, omringd door olijfbomen en cipressen. Hij hing zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen en besloot om te gaan schrijven over eten en wijn. In zijn boek Mijn Italië combineert Kleyn op zijn karakteristieke kruidige wijze persoonlijke belevenissen en grondige informatie, waarbij hij vertelt over tradities en achtergronden, kooktechnieken en geschiedenis in Toscane en de rest van Italië. Het boek bevat meer dan honderdvijftig recepten, waarmee je de authentieke smaken van Italië zelf kunt ervaren. Mijn Italië is een uitgebreid kookboek om te lezen en te genieten, met meeslepende verhalen en smakelijke gerechten.

Italian Street Food kookboekItalian Street Food – Paula Bacchia

Italian Street Food neemt je mee naar de achterkant van de piazza’s, door smalle steegjes en in kleine bars en cafés om je traditionele, lokale recepten te laten ontdekken die zelden buiten Italië te vinden zijn. Duik erin om de geheime gerechten uit de verborgen steegjes van Italië te ontdekken en leer over de onbekende recepten van deze wereldkeuken. Leer hoe je authentieke polpettine, arancini, piadine, cannoli en crostoli maakt en verbeter je gelato-maakvaardigheden met authentieke Italiaanse smaken zoals citroenricotta, perzik en basilicum en panettone-smaak. Met prachtige verhalen en foto’s laat Italian Street Food een oude en veelgeliefde keuken in een heel nieuw daglicht zien.

De Smaak van Sicilië kookboekDe Smaak van Sicilië – Ursula Ferrigno

Sicilië is een van de meest culinaire regio’s van Italië, en dit kookboek geeft je een kijkje in de Siciliaanse keuken. Het boek is geschreven door de Italiaanse chef-kok Ursula Ferrigno, die in Londen woont en werkt. Het staat vol met prachtige foto’s en heerlijke recepten, zoals arancini, caponata en cannoli. Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de nadruk op de geschiedenis en cultuur van Sicilië, die in elk recept terugkomt.