Agricamping Pietra Serena – Grosseto

Heb je zin in een heel speciale kampeervakantie dan ben je bij de agricamping Pietra Serena in de Grosseto streek aan het goede adres. Sinds 2017 kun je er immers terecht voor een overnachting in een glamping Yurte, een luxe tent met alle mogelijke comfort of in een kristallen koepel. Beiden onvergetelijke belevenissen, uniek in Toscane en zelfs in Italië.

Yurte luxe glamping tent

In totaal zijn er 12 glamping Yurtes die  beschikken over een 2persoonsbed, een eigen privé badkamer en wifi verbinding. Het ontbijt en avondeten worden geserveerd in een 60 vierkante meter grote yurte die centraal opgesteld staat.

 

Maar de camping biedt meer. Je kan namelijk ook overnachten in een kristallen koepel die gelegen is op een heuveltop van waaruit je vanuit je bed in alle rust van het prachtige zicht over de omliggende omgeving kunt genieten.

de omgeving vanuit de yurta

Ook hier alle mogelijke comfort zoals badkamer met douche, wifi verbinding, airco voor in de zomer en verwarming voor in de winter, buitenruimte, extra buitendouche en zelfs een hot tube waardoor je ’s avonds van de sterrenhemel kunt genieten terwijl je ontspant in de badkuip.

Er bestaat ook de mogelijkheid om tussen 19.00 en 23.00 te barbecuen op de heuvel. De camping zorgt voor de bbq, het vlees, de groenten, brood, dessert, koffie, enz. Kortom alles voor een overgetelijke avond temidden de sterren. Ook voor het vervoer met een 4×4 jeep heen en terug wordt gezorgd en heb je moeite om de bbq aan te steken dan wordt ook dit voor jullie gedaan.

Alle gerechten voor de barbecue, het ontbijt en avondeten worden bereid met eigen groenten en fruit die worden gekweekt op de velden rondom de camping.

Andere activiteiten

Naast de onvergetelijke overnachtingen en de rust ter plaatse biedt Pietra Serena ook een aantal andere activiteiten aan.

Zin om de buurt te verkennen met een quad? Geen probleem, de camping beschikt over 3 quads waarmee je samen met een begeleider de omgeving kan verkennen. De tocht duurt zo’n 2,5 uren en je rijdt ondermeer door het bos, langs riviertjes, de heuvels op en af, langs wijnvelden, langs boerderijen en weiden waar nog schapen en koeien grazen.

Tijdens de tocht wordt ook aandacht geschonken aan de omgeving en wordt deskundige uitleg gegeven over de omliggende natuur en geschiedenis van de streek.

Kinderen maar natuurlijk ook volwassenen kunnen de boerderij bezoeken waar ze kunnen helpen met de dieren te verzorgen en eten te geven: de paarden borstelen, strooi aan de konijnen geven, eieren verzamelen bij de kippen, … Het bezoek aan de boerderij eindigt met een uitleg over de productie van de eigen pecorino kaas.

Wil je volledig ontspannen dan kun je je laten masseren door een erkende masseur. Er zijn 3 types van massage: een massage aan de voeten, een massage met oliën en één emotionele.

Praktische informatie

Ligging: Località La Patassa – 58045 Civitella Paganico (Grosseto)

Camping Pietra Serena ligt op het platteland van de gemeente Civitella Paganico in de regio Grosseto, niet zo ver van de kust met onder andere het eilandje Giglio, Castiglione della Pescaia en de berg Monte Argentario. Ook Siena (45 minuten) en Montalcino (35 minuten) liggen niet zo veraf.

Ook de thermen van Petriolo waar je kan genieten van de natuurlijke warmwaterbronnen liggen op slechts 25 minuten met de auto.

De natuurlijke warmwaterbronnen van Petriolo

Info over prijzen en beschikbaarheid > www.pserena.it