Agriturisme Renai & Monte

Agriturismo Renai & Monte is nog een agritoerisme in de echte betekenis van het woord. Het landbouwbedrijf beschikt over maar liefst 28 hectare landbouwgrond met ondermeer 5 hectare olijven, 11 hectare wijngaarden en de rest bos en fruitbomen.

De gebouwen van Monte met het zwembad

De gebouwen van Monte met het zwembad

Agritoerisme Renai & Monte bevindt zich in het centrum van de driehoek Firenze, Pisa en Siena waardoor je op korte tijd alle 3 deze topbestemmingen kunt bereiken. Het bevat 9 appartementen die zijn ondergebracht in 2 gebouwen, namelijk Renai en Monte.

Renai is de oude woning van de familie en werd in 1990 na een grondige restauratie verbouwd tot 3 appartementen, allemaal ingericht in de typische Toscaanse rustieke stijl. De appartementen met de klinkende namen granaio (graanschuur), casa vecchia (oude woning) en stalla (stal) verwijzen naar de oorspronkelijke bestemming, ze beschikken over een tuin met tafel en stoelen, een BBQ en er is een gezamelijke speelruimte voor de kinderen aanwezig. Renai beschikt niet over een zwembad, daarvoor moet je naar het 700 meter verder gelegen zwembad van Monte.

de vroegere familiewoning Renai

de vroegere familiewoning Renai

slaapkamer appartement Casa Vecchia

slaapkamer appartement Casa Vecchia

Monte werd enkele jaren geleden door de familie aangekocht en bevat 6 appartementen, een zwembad van 8×16 meter met zicht op het platteland met ondermeer San Gimignano en Gambassi Terme.

het zwembad bij zonsondergang

het zwembad bij zonsondergang

Alle appartementen beschikken over alle nodige comfort waaronder compleet ingerichte keuken met frigo, diepvriezer, vaatwasmachine, oven, microgolf. Ook hier is een BBQ aanwezig alsook een speelruimte voor de kinderen. Deze laatste kunnen ook genieten van het gezelschap van de kippen, duiven en konijnen op het domein.

interieur van één van de appartementen

Het salon van het appartement Loggiato

Het salon van het appartement Loggiato

Wie de prachtige omgeving wil verkennen kan dit ofwel te voet ofwel door middel van één van de fietsen die te huur worden aangeboden.

Zoals reeds eerder aangehaald beschikt agritoerisme Renai & Monte over 11 hectare wijngaarden. Een gedeelte van de druiven wordt gebruikt voor het maken van de eigen rode huiswijn, het grootse gedeelte gaat echter naar de organisatie Cantina Sociale Colli Fiorentini die samen met de druivenoogst van andere agritoerisme uit de buurt DOCG wijnen van betere kwaliteit produceert. Deze laatste wijnen alsook zelfgeproduceerde grappa, witte wijn, confituren, vin santo, olijfolie, groenten en fruit, balsamico azijn en andere streekproducten kun je aankopen in het winkeltje van de agritoerisme.

lekker genieten tijdens één van de degustatie avonden

lekker genieten tijdens één van de degustatie avonden

Natuurlijk kun je samen met de andere gasten, van al dit lekkers genieten tijdens één van de wekelijkse degustatie avonden of diners. Wil je nog dieper ingaan op de streekproducten en de bereiding ervan dan kun je deelnemen aan één van de kookcursussen die ter plaatse worden georganiseerd. Verblijf je in het agritoerisme tijdens de wijn- of olijfoogst dan kun je zelfs meehelpen met de oogst, een unieke belevenis waar je nog lang over na zult praten.

Bovendien is agritoerisme Renai & Monte aangesloten bij de bond Toscana In waardoor je kortingen krijgt bij restaurants, winkels, manèges, … die zijn aangesloten bij de bond.

Praktische informatie

Adres: Via Varna 38/a – 50050 Gambassi Terme (google map)

Website: www.renaiemonte.com

Afstanden tot belangrijkste bezienswaardigheden: San Gimignano (20 km), Volterra (34 km), Firenze (50 km), Siena (54 km), Pisa (68 km)