Agriturismo Abbacca-là

abbacala-ingang

Agriturismo Abbacca-là bevindt zich in Acquilea, een klein bergdorpje op 11 km van Lucca, gelegen op de flanken van de Toscaanse Appenijnen. De rustige ligging is ideaal om te relaxen of voor liefhebbers van natuur en sport zoals trekking en mountainbiken.

Prachtig zicht op de Toscaanse Appenijnen rondom Lucca

Prachtig zicht op de Toscaanse Appenijnen rondom Lucca

Bovendien bevinden de prachtige Ville Lucchesi die toebehoorden aan de rijkste families uit Lucca en als zomerresidentie gebruikt werden, zich op korte afstand van de agriturismo. Ideaal dus om in te plannen in een dagrtrip, met de auto of met de mountainbike.

Agriturismo Abbaca-là en de omgeving

Agriturismo Abbaca-là en de omgeving

De appartementen

Agriturismo Abbacca-là beschikt over 3 appartementen met een totaal van 4 kamers en 3 badkamers wat mogelijkheid biedt aan 12 slaapplaatsen. 2 appartementen kunnen worden samengevoegd waarbij er 3 kamers en 2 badkamers ter beschikking worden gesteld. Ideaal voor grote gezinnen met kinderen. Alle appartementen hebben een eigen tuin met tafels en stoelen waar je in alle rust een boek kan lezen en ontbijten of lunchen.

één van de slaapkamers

één van de slaapkamers

keuken appartement

keuken appartement

Zelf koken met de gastvrouw

Op het gelijkvloers van de agriturismo bevindt zich een grote keuken waar de gastvrouw Lella kookcursussen geeft aan de gasten. Je leert er in groep hoe je ondermeer verse pasta met tomatensaus maakt, pizza en een typische Toscaans. Je hebt keuze uit verschillende mogelijkheden: gaande van een primo (pastaschotel) of secondo (vlees- of visgerecht) tot een volledige Italiaanse maaltijd dat wil zeggen antipasto (voorgerecht), primo, second en dolce (dessert). Nadien worden die natuurlijk samen met de andere gasten opgegeten wat voor een onvergetelijke avond zorgt.

Sfeerbeelden van de kookcursus

Sfeerbeelden van de kookcursus

Op vraag worden er ook dinners bereid waarbij de typische Toscaanse gerechten worden bereid en lokale wijnen worden geserveerd. Alles wordt bereid met eigen olijfolie en groenten, rechtstreeks afkomstig uit de eigen groententuin. Deze avonden zijn bovendien een ideaal moment om te socialiseren met de gastvrouw en de andere gasten.

Gastvrouw Ella aan de pizza oven

Gastvrouw Lella aan de pizza oven

Zorgeloos genieten en relaxen

Ouders van kleine kinderen hoeven deze niet constant in de gaten te houden want het domein is volledig omheind. Relaxen kunnen ze in het zwembad en in de hydromassage. Er is tevens voldoende groene ruimte waar ze kunnen voetballen, badmintonnen of gewoon samenspelen, ook kunnen ze mee met de eigenaars om de honden of kippen eten te geven.

het zwembad en hydromassage

het zwembad en hydromassage

De grote tuin met op de voorgrond de 2 honden

Agriturismo Abbacca-là streeft ernaar om zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu: zonnepanelen zorgen voor het warme water, afval wordt geselecteerd, het zwembad is bewust geplaatst boven de grond , fotovoltaïsche zonnepanelen op de gazebo zorgen voor electriciteit en er wordt verwarmd met houtkachels.

Praktische informatie

Adres: Via di Carpineta 2061 – 55100 Acquilea (Lucca)

Website: www.abbaccala.it