Agriturismo Case Sant’Anna nabij Cortona

Cortona, een prachtig middeleeuws stadje gelegen in de regio Arezzo wordt (vooral door Amerikanen) geassocieerd met de Amerikaanse schrijfster Frances Mayes. Mayes kocht er namelijk een huis op het platteland in de omgeving van Cortona en besloot haar avonturen tijdens de renovatie ervan op te schrijven. Het boek dat daaruit volgde werd een bestseller die later nog eens verfilmd werd. Sedertdien kent de ganse wereld dus Cortona en zijn prachtige omgeving die nogal druk bezocht wordt.

Om de stroom toeristen op te vangen beschikt de streek over een ganse reeks vakantiehuizen, hotels en agriturismi (meervoud van agriturismo). Eén daarvan is agriturismo Case Sant’Anna, gelegen in het gehucht Pietraia op 9 km van het historisch centrum van Cortona.

Agriturismo Case Sant'Anna gelegen in een oase van rust

Agriturismo Case Sant’Anna gelegen in een oase van rust

De agriturismo bevindt zich in een oase van rust en bestaat uit meerdere gebouwen waarvan het oudste dateert uit de 17de eeuw. In totaal zijn er 5 appartementen in onder gebracht waarbij de naam indirekt verwijst naar de grootte ervan:

  • appartement piccolo: voor 2 personen met 1 slaapkamer (2 stuks)
  • appartement grande: voor 4 personen met 2 slaapkamers (3 stuks)

Alle appartementen hebben een rustieke stijl, een buitenruimte met tafel en stoelen, een badkamer met douche en een keuken met ondermeer frigo, gasvuur en oven.

één van de appartementen

één van de appartementen

Voor de kinderen is er naast het zwembad van 6×14 meter een ping pong tafel, een glijbaan, een voetbaltafel en een schommel aanwezig. Voor wie van vissen houdt is er in het domein een kleine visvijver aanwezig en wie de streek per fiets wil verkennen kan gebruik maken van één van de mountainbikes die ter beschikking van de gasten staan.

agriturismo case santanna Cortona zwembad

Bovendien beschikt Case Sant’Anna tevens over een appartement in het historisch centrum van Cortona. Het appartement appartamento Cortona genaamd, bevindt zich op de 1ste verdieping van een historisch paleis en biedt plaats voor maximum 5 personen. Het beschikt over 2 slaapkamers, een living met slaapbank en keuken en 2 badkamers waarvan 1 met bad en 1 met douche. Er is tevens airco, een oven, frigo, gasfornuis, een wasmachine en een vaatwasmachine aanwezig en natuurlijk ontbreekt wifi niet.

agriturismo case santanna Cortona appartement

het appartement in het historisch centrum van Cortona

Agriturismo Case Sant’Anna wordt gerund door Omar Marri die de streek als zijn broekzak kent en dus de beste tips kan geven over de belangrijkste bezienswaardigheden, de beste restaurants, fiets-en wandelroutes in de buurt.

Praktische informatie:

Adres: Località Pietrai 137 – Cortona (google map)

Website: www.casesantanna.com

Belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt: Cortona (9 km), Montepulciano (26 km), Arezzo (37 km), Pienza (40 km), Perugia (49 km), Siena (64 km), Firenze (110 km)