Agriturismo Fattoria Le Case

Fattorie le case 01

Vakantiehuis Agriturismo Fattoria Le Case is een ideale vakantiebestemming om te relaxen of voor een avontuurlijke vakantie, het prachtige domein bevindt zich in een klein gehucht dat gebouwd werd in de tijd van de Medici. Het ligt op korte afstand van Firenze, de belangrijkste kunststad van Toscane.

De agriturismo beschikt over maar liefst 14 appartementen die zich bevinden in het hoofdgebouw (casa colonica), de ex stallen (stalle) en de ex hooizolders (fienile).

Zicht op de verschillende gebouwen

Zicht op de verschillende gebouwen

één van de fieniles

één van de fieniles

Hoewel de gebouwen gerestaureerd zijn met originele authentieke typische Toscaanse materialen zoals houten balken, vloeren en plafonds in gebakken aarde tegels, … zijn alle appartementen voorzien van de modernste technieken en beschikken over een vaatwasmachine, frigo, microgolfoven, TV, wifi, … Tevens beschikken alle appartementen over een eigen terras van waaruit je lekker met een glaasje Chianti wijn in de hand, kunt genieten van de prachtige omgeving.

enkele beelden van de kamers

enkele beelden van de kamers

Agriturismo Fattoria Le Case beschikt verder nog over een prachtig zwembad, een tennisbaan en een ruime barbecue zone die je toelaat om tijdens het eten te genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende heuvels bedekt met olijfbomen en wijngaarden.

het prachtige zwembad

het prachtige zwembad

Het agriturismo is slechts een onderdeel van het landbouwbedrijf Fattoria Le Case dat hoofdzakelijk graan en mais produceert wat te zien is in de velden die het geheel omringen. Daarnaast beschikt de vakantiestructuur tevens over een restaurant dat 6 dagen op 7 open is en waar je een ruime keuze hebt aan de typische Toscaanse streekgerechten. Boeken op voorhand is aangeraden omdat het restaurant ook open is voor wie niet verbijft in de agriturismo.

Trekking, kookcursussen, yoga, …

Heb je zin in wat activiteit gedurende je verblijf in Fattoria Le Case dan kun je naast tennis, ping pong of zwemmen in het zwembad kiezen tussen een tocht met de mountainbike, trekking, yoga of paardrijden. De prachtige omgeving is er ideaal voor. Liefhebbers van de Toscaanse keuken kunnen hun hart ophalen tijdens één van de kookcursussen, terwijl hobby schilders of geïnteresseerden dan weer kunnen deelnemen aan een les in schilderkunst.

Fattorie le case 09

Op het grondgebied van Fattoria Le Case bevindt zich ook de prachtige Medici villa Gayo met maar liefst 7 slaapkamers en ondermeer een biliardzaal, 2 keukens en 2 terrassen met prachtig uitzicht (meer info)

In de buurt

Fattoria Le Case bevindt zich in Vicchio, op minder dan een uur van Firenze en in nabijheid van het pittoreske dorp Scarperia, één van de mooiste dorpen van Toscane. Bovendien ligt de agriturismo aan de voet van het wijngebied Chianti Rufina. Ideaal dus voor een daguitstap naar één van de vele wijnkastelen in het gebied om er de verschillende soorten wijn te proeven.

Houd je van Italiaanse mode dan moet je ongetwijfeld naar het shopping centre Barberino Designer Outlet waar je alle grote Italiaanse merken aan fabrieksprijzen terugvindt.

Praktische informatie

Adres: Via Pimmaggiore 20 – 50039 Vicchio (Firenze) > link google maps

Website: www.fattorialecase.it