Agriturismo le Murelle

LeMurelle side view

Agriturismo Le Murelle bevindt zich in Cappella, een klein dorpje op slechts 7 km van het historische centrum van Lucca en op 15 km van de wereldberoemde toren van Pisa. De agriturismo beschikt over 5 appartementen die 3 tot 8 personen onderdak kunnen geven. 3 appartementen bevinden zich in rustieke Toscaanse huisjes terwijl 2 appartementen in de 18de eeuwse villa zijn ondergebracht. Centraal in het domein bevindt zich het zwembad van waaruit je in alle rust kunt genieten van de omringende heuvels en wijnvelden.

Het zwembad aan de voet van de wijngaarden

Het zwembad aan de voet van de wijngaarden

Agriturismo Le Murelle wordt uitgebaat door de familie Moretti die het landbouwbedrijf aankocht begin 20ste eeuw en het in zijn oude glorie herstelde aan het begin van de jaren ’90 van vorige eeuw. Het landbouwbedrijf bestaat uit de villa waarin de eigenaars nog steeds wonen en 4 rustieke boerenwoningen (de zogenaamde case coloniche), het geheel omringd door maar liefst 30 hectare grond met olijfboomgaarden, wijnvelden en bos. De gasten kunnen kiezen uit een verblijf in één van de rustieke boerenwoningen of in een appartement in de villa.

De achterzijde van de villa

De achterzijde van de villa

De rustieke boerenwoningen hebben telkens de naam van één van de familieleden en allen zijn toegankelijk voor mensen met een handicap, hebben meerdere kamers en badkamers, een ruim salon met keuken en een privé buitenterras. Het aantal personen dat er kan logeren is verschillend:

  • Casa di Duardo: tot 8 personen, 5 slaapkamers, 2 badkamers
  • Casa di Lorenzo: tot 7 personen, 4 slaapkamers, 3 badkamers
  • Casa di Marietto: tot 4 personen, 2 slaapkamers, 2 badkamers
Interieur van huis Duardo

Interieur van casa di Duardo

Slaapkamer van casa di Lorenzo

Slaapkamer van casa di Lorenzo

De appartementen bevinden zich op de mansarde verdieping van de villa en de naam verwijst naar het uitzicht (kant top of voet heuvel):

  • Soffitta al monte: tot 5 personen, 2 slaapkamers, 1 badkamer, 1 keuken met eetruimte
  • Soffitta al valle: tot 4 personen, 2 slaapkamers, 1 badkamer, 1 keuken met eetruimte
view from Monte loft

Zicht vanuit het appartement soffitta al monte

Agriturismo Le Murelle bevindt zich in een oase van rust maar wel dicht bij het dorpje Cappella waar alle nodige voorzieningen voorhanden zijn zoals supermarkt, apotheek, bakker, beenhouwer, … Bovendien bevinden de Toscaanse kust, de kunststeden Firenze, Siena en San Gimignano zich op minder dan een uur van de agriturismo.

Ook in de onmiddellijke omgeving zijn er heel wat mogelijkheden, zo is er een manège, een golfterrein en zijn er verschillende routes voor trekking en mountainbike aanwezig. De nodige informatie kun je bekomen via gastvrouw Daniela.

Heerlijk ontspannen in de relax room

Heerlijk ontspannen in de relax room

Agriturismo Le Murelle bezit maar liefst 30 hectare grond waarvan een zeer groot deel wijngaarden en olijfbomen. Het spreekt dan ook voor zichzelf dat het landbouwbedrijf heel wat liters olijfolie en wijn produceert. Je kunt er echter ook heel wat andere producten proeven zoals groenten, fruit en honing. Bovendien zijn al deze producten ook te koop. Daarnaast is er ook een kleine schapenfokkerij aanwezig die vooral geliefd is bij de kinderen.

De agriturismo beschikt niet over een restaurant maar op aanvraag kunnen wel etentjes worden georganiseerd en picknickmanden bereid. Hiervoor doet Daniela beroep op 2 chefs uit de buurt. Wens je dieper in te gaan op de typische Toscaanse keuken met zijn talrijke gerechten dan kun je je inschrijven voor een kookcursus.

Praktische informatie

Adres: Via per Camaiore Traversa I – 55100 Lucca (google maps)

Website: www.lemurelle.com

Meer foto’s