Agriturismo Poggiacolle nabij San Gimignano

Agriturismo Poggiacolle bevindt zich in het prachtige landschap rond de omgeving van San Gimignano. Vanuit het zwembad van het vakantiehuis krijg je trouwens een prachtig zicht op de middeleeuwse torens van de pittoreske stad.

De agriturismo maakt deel uit van het landbouwbedrijf Fattoria Poggiacolle dat beheerd wordt door de sympathieke Stefano Bartali. Het landgoed wordt omringd door maar liefst 40 hectare landbouwgrond waarvan 7 hectare wijngaarden en 6 hectare olijfbomen.

Het spreekt voor zich dat de boerderij dan ook haar eigen wijnen (een witte Vernaccia di San Gimignano en een frisse rode wijn) en olijfolie produceert en verkoopt. Naast wijndruiven en olijven worden verder graan, zonnebloemen en sojascheuten geteeld. Bovendien voldoen alle producten aan de strengste biologische eisen.

de eigen produkten

De appartementen en kamers

Agriturismo Poggiacolle beschikt over maar liefst 18 slaapplaatsen ondergebracht in de prachtige rustieke villa gebouwd in de 18de eeuw in de typische Toscaanse landelijke stijl: bakstenen gewelven op het gelijkvloers, houten plafonds op de andere verdiepingen en vloeren in terra cotto tegels.

Voor je vakantie heb je de keuze tussen appartementen met compleet ingerichte keuken en kamers met privé badkamer (B&B formule). Bovendien hebben alle appartementen en kamers satelliet TV

Vakantiehuis Girasole (zonnebloem) is het grootste appartement: het heeft 4 slaapkamers, elk met eigen badkamer, een prachtige grote keuken – eetplaats met een 18de eeuwse open haard en een leeszaaltje in de antieke duiventoren. Vanuit het leeszaaltje en 2 van de 4 slaapkamers krijg je een prachtig zicht op de skyline van San Gimignano.

de prachtige keuken – eetzaal

één van de 2 slaapkamers met zicht op San Gimignano

Appartement Ginestra (brem) bevindt zich op het gelijkvloers en beschikt over 3 slaapkamers, elk met eigen badkamer en een ruime keuken – eetplaats met open haard.

Appartement Lavanda (lavendel) bevindt zich ook op het gelijkvloers en beschikt over 2 slaapkamers, met eigen privé badkamer en een keuken – eetplaats.

één van de slaapkamers op het gelijkvloers

Appartement Rosa (roos) is het kleinste van allen, het bevindt zich op het gelijkvloers en beschikt over 1 slaapkamer met badkamer en een keuken met open haard.

één van de privé badkamers

Zwembad met zicht op San Gimignano

Op nauwelijks 20 meter van de villa ligt het zwembad, 7m op 14 m groot, van waaruit je een prachtig zicht krijgt op de middeleeuwse torens van San Gimignano. Vooral ’s avonds wanneer de torens gedeeltelijk verlicht zijn en je in alle stilte kan genieten van de rust, lijkt het alsof je je bevindt op een klein stukje hemel op aarde.

Zicht op zwembad en villa

Het zwembad geeft een ideale verfrissing wanneer je terug komt na een vermoeiende mountainbike- of wandeltocht in de nabije omgeving. Op de agriturismo kun je trouwens gratis mountainbikes gebruiken! In de buurt zijn er heel wat bewegwijzerde wandel- en fietsroutes aanwezig waar gastheer Stefano je maar al te graag uitleg over geeft.

Zoek je het liever wat dichter op dan kan je naast een duik in het zwembad ook nog een spelletje petanque of pingpong spelen. Wie liever een boek leest of van het zonnetje geniet kan gebruik maken van één van de vele stoelen en tafels met parasol die overal in de tuin staan opgesteld.

In de omgeving

Agriturismo Poggiacolle bevindt zich op nauwelijks 2 km van het prachtige San Gimignano maar ook andere kunststeden liggen niet zo ver verwijderd. Volterra ligt op 15 km, Siena op 35 km, Firenze op 55 km, Pisa op 60 km, Arezzo op 70 km en Lucca op 80 km.

San Gimignano bij de avondschemering

Ook de Toscaanse kust ligt niet zo ver verwijderd, op iets meer dan een uur rijden ben je er en op minder dan een half uur rijden ben je in het Chianti Classico wijngebied.

Houd je van de natuur dan moet je zeker en vast bij zonsopgang of ondergang aan animal watching doen, je hebt er grote kans om everzwijnen, herten, fazanten en vossen te spotten.

Praktische informatie

Adres: Strada di Montauto 58 – 53037 San Gimignano


 
Website: www.poggiacolle.com