Agriturismo Pratini nabij Pisa

agriturismo_Pratini 01

Agriturismo Pratini bestaat reeds sedert 1993 en wordt uitgebaat door de familie Floriddia. Het bevindt zich in een oase van rust, omgeven door maar liefst 110 hectare landbouwgrond met cipressen, lavendel- en rozemarijnstruiken, een meertje en een klein bos. Hier lopen in alle rust de pony Biondina en de ezel Nerea rond, samen met de andere dieren van de boerderij.

agriturismo_Pratini

Agriturismo Pratini bevindt zich in een centrale positie ten opzichte van de belangrijkste steden van Toscane. Pisa ligt op 47 km afstand, Lucca op 52 km, Firenze op 69 km en Siena op 70 km. Bovendien ben je slechts op 40 km van het badstadje Cecina, bekend voor zijn witte stranden.

agriturismo_Pratini 03

De belangrijkste pittoreske dorpen en stadjes die op korte afstand liggen zijn San Gimignano (25 km), Volterra (15 km), San Miniato (35 km) en Castelfalfi (15 km).

Het gebouw zelf is een typische stenen boerenwoning uit 1664 waarin 4 appartementen zijn ondergebracht. Allen zijn genoemd naar een plant: menta (munt), lavanda (lavendel), rosmarino (rozemarijn) en papavero (papaver). De appartementen hebben een rustieke inrichting en zijn voorzien van alle noodzakelijke benodigdheden zoals televisie, microgolf, oven, haardroger, wifi, vaatwasmachine. Bovendien beschikken alle appartementen over een buitenruimte met tafel en stoelen waardoor je ’s avonds buiten kunt eten. Er is ook een barbecue aanwezig voor alle gasten, het is dus aangewezen om de BBQ avond op voorhand vast te leggen.

appartamenti_agriturismo_pisa_23

Ter plaatse zelf kun je wandelingen op het domein maken of lekker ontspannen in het zwembad of aan de rand in één van de ligstoelen. Voor de allerkleinsten is er ook een speelpleintje aanwezig.

Om de sfeer tussen de uitbaters en de gasten te bevorderen wordt er éénmaal per week op woensdagavond een etentje georganiseerd waarbij de zelfgeteelde biologische produkten van de boerderij op het menu staan. Wie wenst kan zelfs een rondleiding krijgen in het landbouwbedrijfje.

agriturismo_Pratini 02

Gezellig tafelen tijdens het wekelijkse diner op woensdagavond

Hobbykoks en geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de kookcursus met thema bloem van de zelf geteelde antieke granen waarbij ondermeer pasta en koeken worden gemaakt.

agriturismo_Pratini-kookcursus 02

Praktische informatie

Adres: Via della Bonifica 160 – 56037 Peccioli

Website: www.agriturismopratini.com