Agriturismo Rendola Riding – Arezzo

Het vakantiedomein Rendola Riding bevindt zich op een hoogte van 300 meter temidden de heuvels van de Arno vallei in nabijheid van de Chianti streek.

Sedert 1969 woont de Britse Jenny Bawtree hier in een prachtige gerenoveerde typisch Toscaanse boerenwoning. Na een aantal jaren in Firenze te hebben gewoond en gewerkt besloot ze hier naartoe te trekken en de school Rendola Riding op te richten om haar liefde voor paarden en het Toscaanse platteland te delen met anderen.

Jenny en Emmelina aan de ingang van de ex boerenwoning

Aanvankelijk organiseerde ze dus enkel begeleide tochten met haar paarden maar in 1973 verbouwde ze de oude boerderij tot een vakantiehuis met 7 kamers.

Jenny is ondertussen al een paar jaartjes ouder maar de begeleide tochten doet ze nog steeds met liefde. Tijdens deze tochten praat ze honderduit over de streekgerechten, de geschiedenis en de fauna en flora van de streek. Geheimen kent deze streek al lang niet meer voor Jenny.

De prachtige boerderij – Photo by Jane Sobel Klonsky

Naast lessen in paardrijden kun je er ook kooklessen volgen. De lessen worden gegeven door Franca, een echte Italiaanse die een echte passie heeft voor koken.

De producten die tijdens de lessen worden gebruikt komen bijna allemaal rechtstreeks van de boerderij of van naburige landbouwbedrijfjes.

Gezellig samen koken tijdens de kookcursus

De kamers

Alle kamers bevinden zich in een 17de eeuwse historische boerenwoning met de typische Toscaanse stijl: houten plafonds in kastanje met terracotta plafondtegels, met kalk bepleisterde binnenmuren, terracotta vloeren, stenen buitentrap. In totaal zijn er 7 kamers aanwezig met een eigen privé badkamer en in een rustieke stijl zijn ingericht.

één van de slaapkamers van de agriturismo

Vanuit de kamers krijg je een zicht op de 3000 olijfbomen en de paarden die er rustig tussen lopen. Er is een living aanwezig waar je gezellig een boek kan lezen of chatten met andere gasten. Er is een open haard aanwezig voor de herfst- en winterperiode.

De omgeving

De prachtige omgeving is niet alleen ideaal om verkend te worden per paard maar ook al wandelend of al fietsend. Er zijn heel wat bewegwijzerde routes en kaarten en plannen kun je bij Rendola Riding krijgen. Een tocht naar de bergtop van de Prato Magno die op bijna 1400 meter hoogte ligt is een echte aanrader. Van hieruit krijg je namelijk een prachtig uitzicht over de vallei van de Arno en de heuvels van de Chianti streek.

gezellig paardrijden temidden de prachtige omgeving

Rendola Riding ligt in het centrum van de gouden driehoek Firenze – Arezzo – Siena wat wil zeggen dat je op minder dan 1 uur in de 3 kunststeden staat.

De dichtsbijzijnde kleinere stadjes en dorpen zijn Montevarchi, San Giovanni Valdarno en Loro Ciuffenna. Vooral de laatste 2 zijn pittoresk en leuk om te bezoeken. Bezoek zeker de wekelijkse markt op donderdag, een echte aanrader.

Toscane ontdekken per paard

Jenny biedt een 3tal week arrangementen aan waarbij je Toscane te paard ontdekt en thema’s als cultuur en de Toscaanse keuken centraal staan. Natuurlijk blijft er voldoende tijd over om te ontstressen en op eigen initiatief iets te bezoeken.

Bij het 1ste arrangement Discover Tuscany trek je meestal ’s morgens per paard erop uit om de omgeving te ontdekken. Ondermeer de Chianti streek, de Valdarno streek maar ook pittoreske dorpen zoals Loro Ciuffenna en de kunststeden Arezzo en Firenze staan op het programma (meer info).

Het 2de arrangement Riding and Fresco hunting staat in het teken van de geschiedenis en het belang van de fresco schilderkunst die zo belangrijk was tijdens de Renaissance. Jenny vertelt je met veel enthousiasme er alles over. De steden Arezzo, Siena, Firenze en San Gimignano staan ondermeer op het programma omdat je daar de mooiste fresco’s terugvindt. Meestal is er in de voormiddag tijd om de buurt per paard te verkennen (meer info).

de prachtige stad Siena

Het 3de arrangement Inside Tuscany laat je tevens genieten van de streekgerechten die je mee kan helpen bereiden met de kokkin Franca. Naast pittoreske dorpen bezoek je ook enkele wijnhuizen en een kaasmakerij die de bekende pecorino produceert (meer info).

Praktische informatie

Ligging: Via della Fonte 45 – 52025 Rendola (Arezzo)

Agriturismo Rendola Riding ligt in de Valdarno streek op minder dan 1 uur van de kunststeden Firenze, Siena en Arezzo. Het dichtsbijzijnde stadje is Montevarchi waar je alle noodzakelijke voorzieningen aantreft: supermarkten, apotheek, bakker, modewinkels, …

Info over prijzen en beschikbaarheidwww.rendolariding.com