Agriturismo Tenuta Il tresto

prive zwembad Tenuta Il Tresto

Agriturismo Tenuta Il Tresto is een ideale plaats voor wie een vakantie zoekt temidden van de prachtige Toscaanse natuur. Je kunt er ondermeer de typische glooiende hellingen bedekt met olijfboomgaarden, Chianti wijnvelden, graan, zonnebloemen en fruitbomen bewonderen alsook de kastelen Strozzavolpe en Magione.

De Agriturismo ligt bovendien in een natuurreservaat waar het heerlijk in wandelen is en waar je zelfs grote kans hebt om ondermeer everzwijnen, vossen, fazanten, hazen en patrijzen tegen te komen.

Zicht op het kasteel Strozzavolpe vanuit de inkom van de agriturismo

Zicht op het kasteel Strozzavolpe vanuit de inkom van de agriturismo

In de onmiddellijke omgeving heb je de gemeente Poggibonsi, die op slechts 1 km ligt en waar je alle nodige voorzieningen aantreft zoals bakkerij, beenhouwerij, apotheek, supermarkt, …

Door zijn centrale ligging zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters gemakkelijk te bereiken: San Gimignano bevindt zich op slechts 13 km, Monteriggioni op 15 km, Volterra op 30 km, Pienza op 40 km, Pisa op 90 km, Siena op 25 km en de kunststad bij uitstek Firenze op slechts 35 km.

De 18de eeuwse rustieke boerenwoning

Tenuta Il Tresto beschikt over 5 appartementen en 8 kamers die allen zijn ondergebracht in een 18de eeuwse rustieke boerenwoning die met de nodige zorg en respect voor de originele materialen gerestaureerd is.

de 18de eeuwse boerenwoning

de 18de eeuwse boerenwoning

De gasten kunnen bovendien gebruik maken van de prachtige ontbijtzaal, het salon, wasservice, tuin en privé zwembad met zonneterras. In nabijheid van de boerenwoning is er een omgebouwde antieke schuur aanwezig waar een vergaderruimte is ondergebracht die plaats biedt aan 50 personen.

De prachtige ontbijtzaal

De prachtige ontbijtzaal

ontbijtbuffet

De kamers: alle kamers zijn ingericht in de typische Toscaanse stijl met houten balken, gebakken aardewerk tegels en beschikken over een eigen badkamer met wc en douche, satelliet tv en telefoon.

één van de kamers

één van de kamers

De appartementen: de appartementen die de naam van een planten- of bloemensoort dragen (primula, ginestra, giaggiolo, iris) zijn onlangs gerestaureerd en beschikken over alle nodige comfort zoals keuken, living, badkamer met bidet en douche, satelliet tv, telefoon, 2 slaapkamers (Giaggiolo zelfs 3) en buitenruimte.

keuken en eetruimte appartement Giaggiolo

keuken en eetruimte appartement Giaggiolo

slaapkamer appartement Giaggiolo

slaapkamer appartement Giaggiolo

Eigen wijn en olijfolie

Agriturismo Tenuto Il Tresto doet haar naam alle eer aan want er wordt naast toerisme ook volop aan landbouw gedaan. In de kelders van de 18de eeuwse boerenwoning wordt een uitstekende Chianti wijn en extra vergine olijfolie geproduceerd. De kelders kunnen natuurlijk door de gasten worden bezorgd onder deskundige begeleiding van de eigenaar Dr Roncucci die hartelijk over zijn passie vertelt. De wijn en olijfolie kan natuurlijk ook geproefd en aangekocht worden in de receptie.

de wijnkelders met de wijnvaten

de wijnkelders met de wijnvaten

Er is tevens een groententuin aanwezig en ook diverse kippen en varkens zijn te bewonderen. Het ligt dan ook voor de hand dat er wekelijks dinners en lunches aan de gasten worden aangeboden waarbij ze de lokale produkten en zelfgeproduceerde wijn en olijfolie kunnen proeven en bewonderen.

Dit alles gebeurt in de tuin waarbij alle gasten samen aan lange tafels zitten wat de sociale sfeer bevordert waardoor er een onvergetelijke sfeer ontstaat waar nog lang over nagepraat wordt.

gezellig samen eten in openlucht

gezellig samen eten in openlucht

In de omgeving

Agriturismo Tenuta Il Tresto ligt temidden van de Chianti streek, op nog geen kilometer van Poggibonsi. In de omgeving vind je dan ook heel wat wijnkastelen die je kunt bezoeken en waar je de heerlijke Chianti wijnen kunt proeven.

Belangrijkste bezienswaardigheden in de nabije omgeving zijn het prachtige middeleeuwse San Gimignano (13 km), de kunststad Siena (25 km), het ommuurde Monteriggioni (15 km), Firenze (35 km) en Volterra (30 km). Bovendien passeert de pelgrimsroute Via Chiantigiana praktisch voorbij de deur en bevindt de agriturismo zich aan het begin van de prachtige Crete Senesi.

Podere Le Sodole

Sedert enkele jaren biedt Tenuta Il Tresto de mogelijkheid aan om te logeren in een andere rustieke boerenwoning, gelegen op slechts 3 kilometer van San Gimignano.

Podere Le Sodole

Zicht op San Gimignano vanuit Podere Le Sodole

Zicht op de torens van San Gimignano vanuit Podere Le Sodole

Deze boerenwoning, podere Le Sodole genaamd, beschikt over 2 appartementen waar tot 5 personen kunnen verblijven. De boerenwoning bevindt zich in een zeer rustige landelijke omgeving waar je compleet tot rust kunt komen. Uitrusten en ontspannen kun je aan het zwembad van waaruit je een prachtig zicht krijgt op de omliggende heuvels.

één van de appartementen van Le Sodole

één van de appartementen van Le Sodole

het zwembad met uitzicht op de heuvels rond San Gimignano

het zwembad met uitzicht op de heuvels rond San Gimignano

Praktische informatie

Tenuta Il Tresto

Adres: Località Il Tresto – 53036 Poggibonsi

Website: www.iltresto.com

Podere Le Sodole

Adres: Località Cellole 29 – 53037 San Gimignano

Website: www.poderelesodole.com