Alles wat je moet weten over een huttentocht

Waarom moet je een huttentocht op je bucketlist plaatsen?

Wat zijn de voordelen van een natuurreis?

Een natuurreis is de ideale manier om je volledig te ontspannen en alle stress even achter je te laten. De frisse wind en de groene natuur zijn ontzettend gezond en geven je energie. Je kan ervoor kiezen om een luie vakantie aan een meer of in een vakantiehuis te boeken, al kiezen de meeste mensen ervoor om avontuur aan de reis toe te voegen. Een wandeling door de bergen, een rondreis door de jungle of een fietsvakantie langs de kust; de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat is een huttentocht?

Tegenwoordig zijn huttentochten steeds populairder. Een huttentocht is een onvergetelijke ervaring. Je reist van berghut naar berghut, waardoor je de rest van de buitenwereld helemaal vergeet. Je krijgt zelfs het gevoel dat je alleen op de wereld bent. De berghutten liggen op de meest geweldige plekken. Ze geven je een indrukwekkend uitzicht op de bergen en de omliggende omgeving. Bovendien is het erg gezellig in de hut en krijg je er de kans om de andere wandelaars beter te leren kennen.

Kan je op huttentocht met kinderen

Tegenwoordig bieden heel wat reisorganisaties ook huttentochten voor families met kinderen aan. Op SNP.nl kan je bijvoorbeeld een kindertocht in Italië of Oostenrijk boeken. De routes van deze tochten zijn aan het tempo van de kinderen aangepast. Ook de berghutten zijn op de jongste reizigers voorbereid. In en rond de hutten zijn voldoende activiteiten, zodat de kleintjes zich geen seconde zullen vervelen. Verder sluit ook de menukaart bij de smaak van de kinderen aan en zijn er kleine bedjes beschikbaar. Op deze manier is een huttentocht ook voor kinderen een ontzettend leuke en wonderbaarlijke ervaring.

Waarom voor een huttentocht in Italië kiezen?

Bij een huttentocht denk je waarschijnlijk meteen aan Oostenrijk of Zwitserland. Toch is een huttentocht in Italië ook zeker een aanrader. Zo kan je bijvoorbeeld de Alta Via del Granito bezoeken. Deze korte huttentocht brengt je langs heldere bergmeren en ongelooflijke uitzichten. Deze route werd in de Eerste Wereldoorlog als verdedigingswerk ingezet, waardoor je tocht ook een mooi historisch kantje krijgt. Je kan deze reis trouwens in een typisch Italiaans dorpje afsluiten. Met een heerlijke pizza en een lekker glas wijn in de hand kan je zo nog even nagenieten van je waanzinnige huttentocht.