Antro Del Corchia: de diepste grot van Italië

Antro del Corchia 01

De grot Antro Del Corchia bevindt zich in het natuurpark van de Apuaanse Alpen nabij Levigliani in de regio Lucca. De grot strekt zich uit over maar liefst 53km en heeft een hoogteverschil van bijna 1200 meter waardoor deze grot de diepste is van Italië.

Een bezoek aan deze grot is een echte aanrader, je wandelt er via smalle paadjes, bruggetjes en tunnels langs stalagmieten en stalagtieten, de grootste maar liefst 30 meter. Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur en aangezien je weet dat de temperatuur gemiddeld 8°C is is het dus aangewezen om een warme trui bij te hebben (toegangsprijs €15, kinderen tussen 5 en 14 jaar €10).

Antro del Corchia 02

Antro del Corchia 03

Je kunt hier ook een zilvermijn bezoeken die reeds gebruikt werd in 1153 en daarmee de oudste is van Toscane. Onder begeleiding van een gids kun je afdalen in de zilvermijn waarbij je een parcours aflegt van 600 meter in ongeveer 1 uur.

Schoenen met rubber zolen zijn wel verplicht en ook hier is een warme trui aangewezen. Bijzonder aan deze mijn is dat er mercurium aanwezig is, wat slechts op heel weinig plaatsen ter wereld terug te vinden is. (toegangsprijs €8 of €6 voor kinderen vanaf 5 tot 14 jaar)

Zilvermijn Antro del Corchia

Verder is er ook een museum aanwezig waar je de geschiedenis van het winnen en het bewerken van natuursteen en marmer kunt volgen. (toegangsprijs €3)

Voor zowel de grot, de zilvermijn en het museum moet je apart betalen al kun je wel een combiticket kopen voor alle 3 samen (€18 voor volwassenen, €15 voor kinderen tussen 5 en 14 jaar)

Praktisch

Adres: Via IV Novembre 70 – 55040 Levigliani di Stazzema (link naar google maps)

Openingsuren: April – Juni: 11.00 – 16.00; Juli en augustus: 10.00 – 17.00

Website: www.antrocorchia.it