Firenze Kitsch Bar

Aperitief met buffet bij Kitsch in Florence

Wat wij kennen als Happy Hour, namelijk 2 drankjes voor de prijs van 1, heeft in Italië een heel andere betekenis. In een land met een eetcultuur en geen drankcultuur krijg je dan namelijk een drankje met allerlei hapjes aangeboden tegen een vaste prijs.

De prijs alsook wat en hoeveel je krijgt hangt af van plaats tot plaats. Bij sommigen betaal je slechts €5,00 en krijg je daarvoor een drankje en wat chips of nootjes.

Firenze Kitsch bar

Bij anderen betaal je dan weer rond de €10,00 maar krijg je wel een volledig buffet met pasta, kazen, salami, enzovoort.

Eén van mijn favorieten in Firenze en waar ik altijd vrienden of familie mee naar toe neem als ze eens op bezoek komen, is Kitsch Bar. Niet alleen is het een gezellige plek met een kitscherig interieur, vandaar de naam, maar je krijgt er ook een enorm buffet met allerhande Toscaanse streekgerechten.

Firenze Kitsch bar buffet

Ideaal dus om zo veel mogelijk Toscaanse gerechten op korte tijd te leren kennen zonder dat je daarvoor op restaurant moet gaan en dit tegen een zeer economische prijs. voor €12,00 heb je gegeten en gedronken!

Hoe werkt de Happy Hour? Je koopt een drankje tegen een vaste prijs en mag dan zoveel je maar wilt naar het buffet. Wil je nog een drankje daarna dan betaal je enkel het drankje wat neerkomt op ongeveer de helft van de prijs.

Firenze Kitsch bar buffet

Firenze Kitsch Bar buffet

Bij Kitsch bar bestaat het buffet uit heel wat pasta- en rijstgerechten maar ook uit pizza, groentenschotels, kazen, hesp, salami, mortadella, vleesschotels, enzovoort.

Enige nadeel is dat je uit een plastic bordje met plastic bestek moet eten maar wie weet dat dit binnenkort verandert.

Als drankje kun je kiezen uit allerhande cocktails, bieren, wijnen, prosecco en natuurlijk ook frisdranken of alcoholvrije cocktails.

Firenze Kitsch Bar

Locatie Kitsch Bar

In Firenze zijn er 2 Kitsch bar: de ene ligt in het centrum nabij het plein Piazza San Marco en de andere ligt iets buiten het historische centrum, dicht bij de ring rond Firenze.

De eerste is aangenamer omdat je dan geen lawaai van de auto’s hoort.

Openingstijden Kitsch Bar

Kitsch Bar is dagelijks geopend van 18.00 tot 03.00

De Happy Hour is pas vanaf 18.30 tot 21.00 maximum, daarna kun je er wel nog eten en drinken maar gelden de normale prijzen.