Autorijden in Toscane

De meeste mensen die naar Toscane op vakantie gaan, rijden er met de auto naartoe. Sommige pakken het vliegtuig en vragen zich af of een auto nodig is in Toscane. Dat hangt er eigenlijk vanaf waar je in Toscane verblijft en wat je wilt gaan doen op vakantie.

Een Auto nodig in Toscane?
In grote steden zoals Pisa, Lucca, Florence, Siena en Arezzo is het openbaar vervoer goed geregeld. In dit soort steden is een auto eigenlijk alleen maar lastig, want de straatjes zijn smal en de Italianen zijn niet zo vriendelijk als ze achter het stuur zitten. Daarbij kun je ook makkelijk met de trein van de ene grote stad naar de andere grote stad komen. Een auto heb je in de stad dus niet echt nodig.

foto genomen door aroundtuscany

Toscaanse platteland (foto aroundtuscany)

Verblijf je ergens op het platteland van Toscane, dan is een auto zeker een aanrader. Er zijn hier veel kronkelwegen te vinden, dus voor de mensen die graag autorijden is dit een heerlijke plek om een auto te hebben.

Een auto huren
Als je met het vliegtuig gekomen bent en een paar dagen op het Toscaanse platteland verblijft, dan is het verstandig om een auto te huren. Dit kan wat prijzig zijn, maar met wat speurwerk kun je goede aanbiedingen vinden. Houd er wel rekening mee dat een huurauto niet onder jouw standaard autoverzekering valt. De huur auto moet je apart verzekeren en meestal kan zo’n verzekering bij de verhuurder worden afgesloten.

Autorijden op zijn Italiaans
De Italianen staan natuurlijk bekend om hun temperament en dat laten ze ook in het verkeer zien. In de stad is het daarom niet altijd even leuk om auto te rijden, maar op de buitenwegen en de snelweg is het goed te doen. Probeer je gewoon zo weinig mogelijk van je mederijders aan te trekken en houd je aan de regels. De verkeersborden in Italië zijn gelukkig bijna het zelfde als in Nederland. Houd er wel rekening mee dat je niet in de ZTL zones mag komen, want dit kan je een flinke boete opleveren.