Begeleide fietstochten in Toscane

Steeds meer wielerliefhebbers ontdekken dat Toscane een prachtige streek is om te verkennen met de fiets. De Chianti streek, de Crete Senesi, de Valdorcia streek zijn stuk voor stuk pareltjes die lijken weggeplukt uit een schilderij.

Strade bianche 11

de prachtige Valdorcia streek

Fietsen temidden de olijfbomen en wijnvelden, langs cipressen en rustieke boerenwoningen en kerkjes kan je onmogelijk onberoerd laten en zal je meermaals met verstomming slaan. Al moet er bijgezegd worden dat het Toscaanse landschap allesbehalve vlak is en er dus een behoorlijke fysieke conditie vereist is. Hellingen van enkele kilometers lang met pieken tot 17% zijn niet ongewoon.

Toscane fietsvakantie 19

Gezien de korte verblijfsperiode tijdens je vakantie op Toscaanse bodem wil je allesbehalve kostbare tijd verliezen en verloren rijden tijdens je fietsrit. Een begeleide fietstocht is daarbij de ideale oplossing. Wie beter dan een fietsliefhebber die ter plaatse woont, nederlands spreekt en de mooiste fietsroutes in Toscane kent kan je daarbij begeleiden.

Het principe is éénvoudig: je deelt de streek mee waarin je wenst te fietsen en het aantal kilometers dat je ongeveer wenst af te leggen, beschik je niet over je eigen fiets dan kan ook daar voor gezorgd worden. Bovendien krijgen groepen een extra korting. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@toscanefietsvakanties.be.

fietsvakantie 02 (800x240)

Fiets je liever alleen dan kun je ook één van de fietsroutes volgen die je in de categorie Fietsroutes in Toscane terugvindt, bij de meeste staat ook een link naar de fietsgps coördinaten.