Belangrijkste pleinen, tuinen en bruggen in Firenze

Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste pleinen (piazze), tuinen (giardini) en bruggen (ponti) van Firenze. Voor uitgebreidere informatie, foto’s, beschrijvingen en dergelijke kun je altijd terecht op de bijhorende links waarna je naar het bijhorende artikel terechtkomt.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio is misschien wel de oudste antieke brug ter wereld. Zelfs Adolf Hitler was er van onder de indruk en liet daarom de brug tijdens WOII niet opblazen, de enige in Firenze.

Meer info > artikel Ponte Vecchio in Firenze


Piazza della Signoria

Het plein Piazza della Signoria is historisch gezien, samen met het plein van de dom het belangrijkste plein van Firenze: Je vindt er onder andere het prachtige Palazzo Vecchio en de Loggia dei Lanzi

Meer info > artikel Piazza della Signoria met Palazzo Vecchio en de Loggia dei Lanzi


Piazza della Santissima Annunziata

Dit is voor velen één van de mooiste pleinen van Firenze, een bezoekje meer dan waard dus. Het bevat heel wat monumenten in Renaissance stijl zoals het Ospedale degli Innocenti, de basiliek, de loggia dei Servi en het nationaal archeologisch museum.

Eén keer per maand wordt hier de ambachtelijke markt georganiseerd op zondag.

Meer info > het artikel het plein Piazza della Santissima Annunziata


Piazza della Repubblica

Het plein Piazza della Repubblica werd aangelegd aan het einde van de 19de eeuw nadat Firenze enkele jaren de hoofdstad van Italië was. Het maakte deel uit van een groots saneringsproject dat van Firenze een moderne grootstad moest maken

PIazza della Repubblica Firenze

Externe links:

Beschrijving en geschiedenis (Engels)


Boboli tuinen

het eilandje isolotto in de tuinen van Boboli

Dit waren ooit de privé tuinen van de machtige Medici familie, een echte aanrader. Sedert 2013 staan deze tuinen die zich uitstrekken over een oppervlakte van maar liefst 4,5 ha, op de Unesco lijst van werelderfgoed.

Meer info > Artikel De Boboli tuinen in Firenze


Piazzale Michelangelo

Panoramisch zicht op Firenze vanuit Piazzale Michelangelo

Alleen al voor het uitzicht dat je krijgt vanop dit plein over het historisch centrum van Firenze, is de klim vanuit het onderliggende pleintje in via Piazza Giuseppe Poggi de moeite waard.

Hier komen dan ook veel verliefde koppeltjes naar toe van zodra het donker is.

Meer info > Artikel Piazzale Michelangelo in Firenze