Bespaar met het uniek ticket voor de dom, de koepel en de klokkentoren van Firenze

ticket-unico-museo-firenze

Sedert 2015 zijn de kathedraal, de doopkapel, de klokkentoren en het museum van de kathedraal van Firenze verenigd tot één groot museum genaamd Il Grande Museo del Duomo. Het gevolg is dat je om deze monumenten te bezoeken één ticket moet kopen. Afzonderlijke tickets zijn niet meer mogelijk.

Firenze duomo

€20 voor alle monumenten samen

Op het 1ste gezicht een nadeel maar toch niet echt als je weet dat een ticket (slechts) €20 kost en het 48 uur geldig is. Kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgen een korting van €3.

Met dit ticket kan je de volgende monumenten bezoeken:

  • kathedraal inclusief koepel van Brunelleschi en crypte
  • klokkentoren van Giotto
  • het baptisterium
  • museum Museo opera del duomo waarin de bouwgeschiedenis wordt uitgelegd en waar je een enorme collectie aan sculpturen van ondermeer Donatello, Ghiberti en Michelangelo kan bewonderen.
sculpturen in het museum Museo del opera del duomo

sculpturen in het museum Museo dell’opera del duomo

Het ticket is 48 uur geldig en start vanaf het 1ste bezoek aan één van bovenvermelde monumenten. Ieder monument kan slechts éénmaal bezocht worden. Bovendien is een bezoek aan de koepel van Brunelleschi enkel mogelijk via boeken op voorhand.

koepel-brunelleschi-firenze

voorgevel uit 1836

de klokkentoren van Giotto

Koop je ticket online en bespaar tijd!

Een ticket kan je kopen aan de balie van het museum Museo opera del duomo maar je kan dit ook online en dat is aangeraden omdat je dan het tijdstip waarop je de verschillende monumenten wenst te bezoeken, kan vastleggen. Hierdoor dien je niet in de lange wachtrijen te staan wat je toch heel wat tijdwinst oplevert.

Let op! Wil je de compleet de wachtrij vermijden dan kun je een ticket kopen voor de prijs van €40. in dit ticket zit naast een bezoek aan de bovenvernoemde musea ook een gidsbegeleiding in het Engels en een exclusieve toegang tot de terrassen. Bovendien heb je in plaats van 48 uur maar liefst 72 uur om al deze musea te bezoeken (meer info)

Belangrijk!

  • Koop een ticket online slechts 6 dagen op voorhand want daarna vervalt het!
  • Je dient het ticket af te drukken en te tonen aan de ingang van ieder monument.

Op de volgende link van de officiële website ilgrandemuseodelduomo.it kan je tickets online bestellen > online tickets Il Grande Museo del Duomo