Bespaar op je volgende vakantie met deze bespaartips!

Vakantie is leuk, maar kost helaas soms bergen met geld. Toch zijn er heel wat manieren waarop je soms een aantal euro’s per vakantiedag kunt besparen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees onderstaande bespaartips en zorg dat jij ook de volgende keer net iets voordeliger reist.

 

1. Reis buiten het hoogseizoen, kies voor het voordelige laagseizoen

Veel mensen gaan in het hoogseizoen op vakantie en dit zorgt ervoor dat prijzen dan veelal duurder zijn. Zowel vliegtickets, hotels, maar ook eetgelegenheid op de reisbestemming zelf of het openbaar vervoer en taxi’s kosten vaak een aantal procent meer als je in het hoogseizoen op vakantie bent. Het is daarom aan te raden om in het laagseizoen te reizen en met name de Nederlandse zomervakantie maanden te mijden. Bovendien loop je dan ook niet over de toeristen op je vakantiebestemming zelf en dat kan naast het besparen ook nog eens extra fijn zijn.

 

2. Bereid je voor voordat je op reis gaat

Goed voorbereiden kan op verschillende manieren. Door goed in te pakken voorkom je bijvoorbeeld dat je dingen vergeet en je producten moet kopen bij een dure supermarkt of nachtwinkel in het buitenland. Maar ook van te voren op het internet opzoek gaan naar voordelige vakantieaanbieders met kortingscodes kan je helpen besparen op vliegtickets of hotels. Dit kan bijvoorbeeld hier. Daarnaast is het ook handig om bij Schiphol bijvoorbeeld een speciale lang parkeerplek te reserveren en niet in de gewone parking te reserveren. Dit is namelijk vaak veel duurder.

 

3. Vlieg niet in het weekend, maar doordeweeks

Het kan ook helpen om doordeweeks je vakantie te beginnen. Vliegtickets en hotels zijn vaak duurder in het weekend en de prijzen veelal lager op doordeweekse dagen als dinsdag, woensdag of donderdag. Boek overigens ook op één van deze dagen. Sommige websites maken prijzen in het weekend namelijk duurder.

 

4. Ga niet altijd uit eten, maar bereid zelf iets in je appartement of op de camping.

Natuurlijk moet je genieten op vakantie, maar elke dag uit eten gaan kan heel wat gaan kosten. Als je dus een appartementje met keuken hebt gehuurd of op een camping staat, is het zeker aan te raden om ook af en toe zelf te koken. In vergelijking met uit eten gaan kan dat heel wat schelen, helemaal als je leuke vakantievrienden uitnodigt en de kosten bijvoorbeeld deelt.

 

5. Geef je met mate op voor excursies

Een wijnproeverij, kookcursus, snorkelen, een nightsafari of meedoen aan een schilderclub – het is allemaal leuk om te doen. Maar ook hier geldt dat het kan zorgen voor heel wat extra kosten. Doe dus een beetje met mate mee aan dit soort activiteiten en let uiteindelijk zo iets meer op je geld.

 

6. Download handige reisapps voor je vertrekt

Sommige steden hebben speciale reisapps met daarin een kaart die je helpt te navigeren door de stad. Door een dergelijke app te downloaden, die veelal ook nog eens gratis is, bespaar je al snel op openbaar vervoer of taxi kosten. Dit komt omdat je zelf de weg weet en beter kunt inschatten of dingen beloopbaar zijn. Verder kan het aan te raden zijn om een app te downloaden waarin je gemakkelijk de vakantiekosten kunt bijhouden. Zo heb je altijd bij de hand hoeveel je uitgeeft en zie je ook wat jij of je reispartner betaald heeft.

 

7. Afdingen!

Ben je een echte shopaholic en laat je liever geen souvenir liggen? Dan moet je wel goed worden in afdingen. Door af te dingen kun je namelijk heel wat besparen en vaak is het in het buitenland ook nog eens heel normaal om te doen. Zorg daarom dat je wat lokale gebruiken leert, je oriënteert op prijzen voordat je iets koopt en niet direct laat blijken dat je iets wilt hebben als je oog ergens op is gevallen.