25-Firenze Ponte Vecchio

Firenze maakt samen met Rome en Venetië deel uit van de mooiste steden van Italië.

Zoals Rome wordt gekenmerkt door zijn Romeinse en barokke architectuur, Venetië door zijn gotiek, zo wordt het aanzien van Firenze bepaald door de Renaissance.

Wie nog nooit van het syndroom van Stendhal gehoord heeft moet beslist eens het aanbod van kerken, historische paleizen en musea bekijken. Kunst hangt werkelijk in de lucht in Firenze.

Firenze is tevens de stad die gewaardeerd wordt voor zijn heerlijke keuken. Een groot aantal restaurants biedt er de typische Toscaanse gerechten aan zoals “la bistecca alla Fiorentina”, riso di farro, ribollita, pappardelle al sugo di cinghiale, pappa al pomodoro.

Afsluiten kan in één van de talrijke enoteca waar bijvoorbeeld een heerlijk wijntje uit de Chianti streek of uit Montepulciano kan worden geproefd. Wie het nachtleven in Firenze wil opsnuiven kan altijd terecht in één van de talrijke cafés of clubs terecht.

Voor wie het liever alcoholvrij houdt zijn er natuurlijk de talrijke ijssalons, de gelateria genaamd. Sommigen bieden tot 100 soorten.

Een bezoek aan Firenze kan natuurlijk niet zonder enige tijd uit te trekken om één van de vele markten te bezoeken of om te shoppen in één van de vele winkelstraten die Firenze rijk is. Alle zichzelf respecterende modehuizen zijn er aanwezig: Gucci, Valentino, Armani, Dolce en Gabbana, Hugo Boss, …

winkelen in Firenze

Gucci winkel in Firenze

Dat een stad zoals Firenze zijn tradities hoog wil houden bewijzen de talrijke feesten en evenementen. Denken we hierbij maar aan het Calcio storico, lo scoppio del carro, het jaarlijkse wijnfestival en de openlucht bars en restaurants verdeeld over de ganse stad gedurende de zomermaanden.