Genua aquarium

Bezoek aan het aquarium van Genua

Voor wie kinderen heeft is een daguitstap naar het aquarium van Genua een echte aanrader. Het werd ontworpen door de bekende Italiaanse architect Renzo Piano en gebouwd in 1992 naar aanleiding van de Expo die de 500ste verjaardag van de ontdekking van Amerika vierde.

Volgens de stad Genua is het het grootste aquarium van Europa, volgens Wikipedia het 2de grootste. We weten ondertussen dat Italianen nogal eens graag overdrijven en dat Wikipedia ook al eens onjuiste informatie durft te geven. Wie heeft het bij het rechte eind?

Maar liefst meer dan 12.000 dieren

In ieder geval kunnen we zeggen dat het immens is, je vindt er namelijk 27.000 m2 aan aquariums waar maar liefst 12.000 dieren te bewonderen zijn. Verschillende haaien zoals de witte haai, de zebrahaai, dolfijnen, pinguins, zeehonden, piranhas, zeesterren, kwallen, octopussen, …

De soorten komen uit alle zeeën en streken ter wereld waaronder Madagascar, de Atlantische oceaan, de Rode Zee, Indische oceaan, enz.

Kinderen kunnen zich niet alleen volop uitleven bij het bewonderen van de vele unieke soorten maar zelf ook interactief deelnemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf een vis creëren die dan in een virtueel aquarium rond zwemt. Ook kunnen ze diepzeeduiken in de oceaan tussen de vissen, haaien en walvissen door middel van een virtual reality bril.

Houd er rekening mee dat voor deze laatste activiteit extra betaald dient te worden (€3 voor volwassenen en €2 voor een kind).

In het museum is er ook een tropische tuin aanwezig waar je naast exotische vissen en planten ook slangen, kikkers, schildpadden, hagedissen, kameleons en een kaaiman kunt bekijken. In één ruimte is er zelfs een open aquarium waar je de vissen mag aanraken, toch wel een unieke beleving.

In één ruimte vliegen zelfs vlinders en exotische vogels rond je oren, ook hier dien je extra voor te betalen (€2 volwassenen en €1 kinderen).

Genua bezoeken

Heb je zin om ook de stad Genua te bezoeken dan moet je dat zeker doen. Genua is een zeer aangename stad met een rijk verleden. Hier woonden immers Marco Polo en Christoffel Columbus wiens huis je nog steeds kan bewonderen.

Het aquarium ligt bovendien in de 16de eeuwse antieke haven Porto Antico vlak bij het historische centrum dus lang wandelen hoef je niet te doen.

Heb je niet zo heel veel tijd dan kan je nog altijd de belangrijkste bezienswaardigheden bewonderen met het toeristentreintje of met de Hop- on Hop-off bus die vertrekken vanaf het plein vóór het aquarium. Een ticket kost €8 voor een volwassenen en €4 voor een kind. De rit duurt 45 minuten.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over waar je gaat eten want overal vind je kleine restaurantjes en kraampjes die broodjes, pizza, pastaschotels en gefrituurde visjes verkopen. Een specialiteit van Genua. Een andere specialiteit die je overal terugvindt is natuurlijk de pesto alla Genovese, uitgevonden in Genua

Praktische informatie

Ligging: Het aquarium van Genua bevindt zich in de haven, vlak bij het centrum van de stad. Je moet hiervoor wel de grens van Toscane over naar Ligurië. Verblijf je in Noord Toscane dan moet je rekenen op 1 tot anderhalf uur. Verblijf je in de buurt van Firenze dan moet je toch rekenen op zo’n 3 uur.

Je kan er met de trein naartoe maar dan moet je wel vroeg opstaan want de treinen die later op de dag vertrekken doen er zo’n 5 uur over in plaats van 3 uur.

Het gemakkelijkst is dus met de wagen want het grootste deel van de trip is op de autosnelweg. Aan het aquarium zijn er diverse parkeerplaatsen voorzien maar houd ook hier rekening met het feit dat deze vlug bezet zijn.

Toegangsprijzen

Een ticket kost €26 voor een volwassene en €18 voor een kind met leeftijd tussen 4 en 12. Tot 4 jaar is het aquarium gratis. Koop je je ticket online dan bespaar je zo’n €3 op het ticket voor een volwassen, de prijs voor een kind blijft ongewijzigd.

Niet alleen omdat het goedkoper is, is het aangewezen om online je ticket te kopen maar vooral omdat je dan de lange wachtrij aan de kassa overslaat. In het zomerseizoen kan je hier al vlug een uurtje moeten wachten > ticket online kopen via getyourguide.nl

Er bestaan ook combitickets

Galataquario: naast de toegang tot het aquario bezoek je een Italiaanse duikboot uit de 2de wereldoorlog en krijg je toegang tot het museum van de zee waar je ondermeer een reconstructie van een houten fregat kan bewonderen en uitgebreide info krijgt over de haven van Genua en de ontwikkeling ervan.

  • Volwassene: €43 (online €40)
  • Kind: €30 (online €28)

Je hoeft niet alles dezelfde dag te bezoeken, je ticket is meerdere dagen geldig maar overal kan je slechts 1 keer binnen.

overnachten klein Overnachten in en rond Genua > aanbod en promoties hotels

 

Officiële website Aquario di Genova > www.acquariodigenova.it