Bio agriturismo Nico – Lucca

Azienda agricola Bio Nico 01

Het landbouwbedrijfje Azienda Agricola Nico bevindt zich op de heuvels tussen de vlakte rond de kunststad Lucca, de kust van Versilia en de Apuaanse Alpen en is omgeven door olijfbomen, wijngaarden, bewerkte landbouwgrond en weide. Het ligt langs de antieke pelgrimsroute Via Francigena waardoor het in het verleden als een soort herberg functioneerde en onderdak gaf aan de pelgrims die nood hadden aan een warm bord, een bed en wat rust.

Een tijd geleden werd beslist om deze functie terug op te nemen, deze keer niet enkel voor pelgrims maar voor allen die deze prachtige streek in alle rust willen ontdekken.

Azienda agricola Bio Nico 05

Het appartement Lupino

In totaal zijn er voor de gasten 1 appartement en 2 kamers beschikbaar, allen genoemd naar een graan- of bonensoort:

  • Lupino (max 3 personen) is het enige appartement en beschikt over een ruime leefruimte met keuken, 2 persoons slaapkamer, ruime badkamer met douche en buitenterras
  • Borlotto (max 3 personen) is een 2 persoons slaapkamer met eigen badkamer, er kan op aanvraag een extra bed worden toegevoegd
  • Cannellino (max 3 personen) is een 2 persoons slaapkamer met gemeenschappelijke badkamer, op aanvraag kan een extra bed worden toegevoegd
Eén van de slaapkamers

Eén van de slaapkamers

Tevens is er een klein biologisch restaurantje aanwezig, il giusto gusto genaamd (de juiste smaak), waar Elena haar uitstekende kookkunst deelt met de gasten. Er wordt enkel met biologische produkten gekookt met nadruk op de vegetarische keuken maar op vraag worden ook maaltijden met vlees geserveerd. Iedere dag wordt een ander 3 gangen menu geserveerd en dit voor de economische prijs van €20 per persoon.

Ook tijdens het uitgebreide ontbijt staan enkele biologische en zelfbereide producten op het menu: brood, verschillende confituren, honing, vers fruit, diverse taarten, …

Wens je dieper in te gaan op de kookkunst van Elena dan kun je een kookcursus volgen waarbij je ondermeer brood, verse pasta en andere streekgerechten leert koken. Om het contact tussen de gasten te bevorderen wordt in de zomer wekelijks op woensdag een pizza avond georganiseerd waarbij de pizza’s in een echte authentieke houtoven worden gebakken.

Azienda agricola Bio Nico 04

Lekker genieten tijdens het avondeten

Het agriturismo beschikt verder over een groenten- en fruittuin waar de gasten groenten en fruit a volonté mogen nemen voor eigen gebruik, een barbecue, een houtoven, ligstoelen, hangmatten en fietsen. Voor de kleinsten is er een speelweide met zandbak aanwezig, een zwembadje maar vooral de aanwezigheid van de ezels Mary, Galileo en Evaluna, de hond Tobia en meerdere poezen en kippen maken het voor de kinderen plezierig. Ze kunnen namelijk meehelpen bij het verzamelen van de eieren en bij het eten geven van de verschillende dieren.

Azienda agricola Bio Nico 06

het ezeltje Mary

Dat de biologische landbouw hoog in het vaandel wordt gedragen door het landbouwbedrijfje bewijzen de certificaten ICEA, het lidmaatschap Wwoof Italia en Calafata. Tevens verkopen ze hun produkten op de wekelijkse markten van Lucca en Capannori.

In de nabije omgeving

Azienda agricolo Bio Nico bevindt zich in de streek Seimiglia van waaruit het maar enkele minuten is naar de kunststad Lucca, ook wel het kleine broertje van Firenze genaamd. Op minder dan een half uur sta je aan de kust van Versilia waar je naast een dagje of enkele uren ontspanning een bezoekje kunt brengen aan de pittoreske dorpen Pietrasanta, Seravezza en Stazema.

Ben je een liefhebber van trekking of mountainbike dan moet je naar de flanken van de Apuaanse Alpen waar je een uitgebeid aanbod krijgt aan uitgestippelde en aangeduide routes. Natuurliefhebbers kunnen dan weer terecht in de natuurparken Parco di San Rossore en Massaciuccoli, ook het park van Pinokkio ligt op korte afstand.

Praktische info

Adres: Località Gello di Sopra 119 – 55041 Orbicciano Camaiore (Lucca) > google maps

Officiële website: www.nicobio.it