Boeken die zich afspelen in Italië

Boeken die zich in Italië afspelen

Tijdens mijn vakantie lig ik graag aan het zwembad te lezen om even bij te komen van de warmte of na een activiteit. Opeens lees je stapels boeken weg, omdat je er opeens de tijd voor maakt. Een van de zorgen tijdens vakantie is: welk boek ga ik nu weer lezen? Hoe leuk is het om boeken te lezen die zich in Italië afspelen. Zo waan je je al helemaal in het verhaal, omdat je daar zelf bent op dat moment. Hieronder vind je een lijstje met een aantal leuke boeken die zich in Italië afspelen in verschillende genres. 

Boeken die zich in Italië afspelen

Professor Robert Langdon wordt wakker in Florence zonder geheugen van de afgelopen dagen. Al snel ontdekt hij dat hij in het midden van een complexe en levensbedreigende situatie zit. Terwijl hij aanwijzingen volgt die verband houden met Dante’s “Inferno”, moet Langdon de puzzel oplossen om een wereldschokkend plan te voorkomen en de mensheid te redden. Met de hulp van Sienna Brooks, een arts die hij net heeft ontmoet, gaat Langdon op een adembenemende reis door kunst, geschiedenis en mysterie.

Boeken die zich in Italië afspelen

Dromen van Italië” neemt lezers mee op een betoverende reis door het Italiaanse landschap en vertelt het verhaal van Sofia, die een nieuw leven begint in Italië na een tragisch verlies. Terwijl ze zichzelf onderdompelt in de prachtige omgeving, ontmoet ze intrigerende personages, ontdekt ze verborgen schatten en vindt ze misschien wel een tweede kans op liefde. Het boek verkent thema’s van verlies, herstel en de kracht van nieuwe beginnen, allemaal tegen de achtergrond van de betoverende Italiaanse cultuur.

Boeken die zich afspelen in Italië

In dit aangrijpende verhaal keert Valentina terug naar haar geboorteland Italië om de laatste wens van haar overleden grootmoeder te vervullen: het verspreiden van haar as in een betoverende vallei. Terwijl Valentina de reis maakt, ontrafelt ze familiegeheimen die generaties lang verborgen zijn gebleven. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze niet alleen de waarheid over haar familie, maar ook belangrijke inzichten over haar eigen leven en toekomst.

Boeken die zich afspelen in Italië

De Medici neemt lezers mee terug naar het Florence van de 15e eeuw, waar het verhaal van de opkomst en ondergang van de invloedrijke Medici-familie wordt verteld. Deze historische saga dompelt lezers onder in het politieke intriges, artistieke bloei en familiedrama van een tijdperk dat de Italiaanse renaissance vormgaf. Met een meeslepende mix van historische feiten en fictieve elementen brengt het boek deze fascinerende periode tot leven.

Boeken die zich afspelen in Italië

Tijdens een vakantie in Venetië verdwijnt een Nederlandse toerist plotseling. Haar vriendin Julia begint een wanhopige zoektocht naar haar, maar stuit op duistere geheimen en complexe intriges die verband houden met de verdwijning. Terwijl Julia dieper graaft, wordt ze meegesleurd in een gevaarlijke wereld van misleiding en bedrog, waarbij ze niet alleen haar vriendin probeert te redden, maar ook haar eigen leven op het spel zet.

Boeken die zich afspelen in Italië

In “De acht bergen” volgen we het leven van Pietro, een stadsjongen die de zomers doorbrengt in de bergen van Noord-Italië. Zijn vriendschap met Bruno, een lokale herdersjongen, vormt de kern van het verhaal. Terwijl de jaren verstrijken, ontdekken ze de diepgaande betekenis van vriendschap, de uitdagingen van volwassen worden en de invloed van hun geboortegrond op hun levenspaden. Het boek verkent thema’s van identiteit, verbondenheid met de natuur en de zoektocht naar zingeving.

Dit boek is de versie van de film die afgelopen jaar is uitgekomen. Je kunt ook het originele boek lezen. Al is die wel een stukje duurder op de een of andere manier. 

Boeken die zich afspelen in Italië

Villa Dante vertelt het verhaal van vier mensen die een vervallen villa erven in het naoorlogse Italië. Terwijl ze werken aan het herstellen van de villa, ontdekken ze lang verborgen geheimen en onthullen ze de intrigerende levensverhalen van de vorige bewoners. Het boek weeft het heden en verleden naadloos samen en neemt lezers mee op een reis vol mysterie, romantiek en onverwachte wendingen.

Boeken die zich afspelen in Italië

In “De laatste zomer” worden vier vrienden samengebracht tijdens een cruciale zomer in een Italiaans vakantieoord. Terwijl ze genieten van zonnige dagen, ontstaan er onderlinge spanningen en geheimen komen aan het licht. Dit verhaal van vriendschap, liefde en volwassen worden wordt verteld tegen de achtergrond van een betoverende Italiaanse zomer, waarin de personages worden geconfronteerd met keuzes die hun toekomst zullen bepalen.

Boeken die zich afspelen in Italië

Voor alle liefhebbers van de zeven zussen! ”Het Italiaanse meisje” volgt Rosanna, die op een dag ontdekt dat ze is geadopteerd. Haar zoektocht naar haar biologische familie brengt haar naar het prachtige Italiaanse platteland, waar ze diepe familiegeheimen ontdekt. Terwijl ze zich verdiept in haar verleden, ontvouwt zich een meeslepend verhaal van liefde, verlies en de kracht van familiebanden. Het boek neemt lezers mee op een emotionele reis door de geschiedenis en cultuur van Italië.

Boeken die zich afspelen in Italië

“Pompeï” van Robert Harris is een historische thriller die zich afspeelt in het jaar 79 na Christus. Het boek volgt het verhaal van Marcus Attilius Primus, een jonge ingenieur verantwoordelijk voor het onderhoud van het Aqua Augusta in Pompeï. Terwijl hij worstelt met technische problemen aan het aquaduct, wordt hij geconfronteerd met politieke intriges en raakt hij verwikkeld in een intense liefdesrelatie met Corelia, een inwoner van Pompeï. Terwijl de spanning opbouwt, nadert de dreiging van de vulkaan Vesuvius, die de stad en haar inwoners zal verwoesten. Het boek biedt een meeslepende combinatie van geschiedenis, avontuur en romantiek, met een levendig beeld van het leven in het oude Pompeï en de impact van de allesverwoestende vulkaanuitbarsting.

Wil je net als ik in plaats van een stapel boeken, een Ereader mee op vakantie, dan kan ik je de Kobo Clara aanraden. Deze heb ik nu al 4 jaar en werkt top. Inmiddels hebben ze een nieuwere versie op de markt gebracht en dat is de Kobo Clara 2E. Via de knop hieronder te vinden! 

 

Tags: