Toscane-De laatste trein uit Ligurie - boeken Toscane

Boekentip! De laatste trein uit Ligurië

Heb je zin om een geschiedkundige roman te lezen over de situatie van Italië net vóór de 2de wereldoorlog dan moet je zeker en vast het boek De laatste trein uit Ligurië van de Ierse schrijfster Christine Dwyer Hickey lezen.

Een beklijvend verhaal hoe het rustige leven van de Joodse gemeenschap plots verstoord wordt door het groeiende succes van het fascisme onder leiding van Mussolini.

Toscane-De laatste trein uit Ligurie - boeken ToscaneHet verhaal start in 1933 wanneer de niet zo jonge Bella Stuart op aandringen van haar vader, Londen achter zich laat om als gouvernante van de zesjarige Alec te gaan werken. Alec is het zoontje van de rijke aristocraat signor Lami en zijn jonge Joodse ergename.

Wanneer signor Lami sterft krijgt Bella de opdracht om samen met Alec naar het buitenverblijf van de familie in Bordighera, in Ligurië te verhuizen. Dit is het begin van een mooie vriendschap tussen Alec en Bella maar ook tussen het andere personeel waaronder de Ierse pianoleraar Edward, een raadselachtige persoon die om duistere redenen zijn geboorteland is ontvlucht.

Wanneer het fascisme Italië in zijn greep krijgt en Mussolini zijn anti-Joodse wetten invoert komt het leven van Alec in gevaar en krijgt Bella de opdracht om het land te ontvluchten en Alec samen met zijn halfzusje in veiligheid te brengen.

Als 60 jaar later Anna Moore, een jonge schilderes haar grootmoeder opzoekt in de kliniek waar ze op sterven ligt, merkt ze plots op dat haar oma een verward Italiaans spreekt wat Anna doet beseffen dat ze maar weinig weet over haar en beslist om in haar verleden te duiken.

Een beklijvende roman die je een duidelijk beeld geeft van het landelijke leven in de jaren 30 en 40.

De laatste trein uit Ligurië is te koop bij Bol.com op volgende link