Borgo Bucciano nabij Pisa

Temidden van de heuvels rond het pittoreske dorp San Miniato bevindt zich Borgo Bucciano, een klein gehuchtje temidden van de Pisaanse heuvels. Aan de rand van deze pittoreske woongemeenschap baat de familie Bianchi – Bellini een vakantiestructuur uit met de naam Borgo Bucciano die bestaat uit de herenvilla, de herenboerderij (fattoria) en de voormalige stallingen.

De historische villa dateert uit de 17de eeuw, de boerderij en stallingen uit een latere periode. Na een lange periode van welvaart kwam aan het begin van de 20ste eeuw een periode van verval waaraan met de aankoop van het domein in de jaren ’90 door de familie Bianchi en Bellini gelukkig een einde kwam.

Met veel moed en doorzetting renoveerden ze de gebouwen en werden ze hersteld in hun oude glorie. De herenboerderij en stallingen werden verbouwd tot vakantie appartementen terwijl de historische villa wordt gebruikt voor huwelijken en andere evenementen.

Borgo Bucciano ligt in een zeer rustige omgeving met een prachtig zicht op de omliggende heuvels. De streek is ideaal geschikt voor wandelaars en fietsers, de populaire pelgrimsroute Via Francigena passeert op korte afstand van de borgo en pittoreske bezienswaardigheden zoals San Miniato, Montopoli in Val d’Arno en Palaia liggen allemaal op zeer korte afstand en je hoeft dus niet ver te rijden voor leuke restaurantjes, winkels, bakker, … alle nodige levensvoorzieningen liggen binnen handbereik.

Bovendien liggen de belangrijkste kunststeden zoals Firenze, Pisa, San Gimignano, Volterra, Lucca en Siena allemaal op minder dan een uurtje rijden, ideaal dus voor een daguitstap. Het personeel bezorgt je alle mogelijke nuttige informatie alsook tips met betrekking tot locale attracties zoals trekking, excursies, zoektocht naar truffels, wijn- en kaasdegustaties, enz.

In totaal zijn er maar liefst 11 vakantie appartementen voor 2, 4, 6 of 8 personen aanwezig. Alle appartementen zijn ingericht in de klassieke Toscaanse rustieke stijl met houten plafonds, aardegebakken vloertegels, warme kleuren, rustieke meubelen, …

Alle appartementen beschikken bovendien over een volledig ingerichte keuken en eigen badkamer en beschikken over alle hedendaagse comfort zoals airconditioning, frigo en Wifi.

 

Pronkstuk van het vakantiedomein is de tuin in Italiaanse stijl en een neogotische kapel. Vanuit het zwembad met hydromassage krijg je een fantastisch uitzicht over de lagergelegen vallei. Hier kun je lekker ontspannen en genieten van de zon op warme zomerdagen.

 

Praktische informatie

Ligging: Via Bucciano – 56028 San Miniato

Website: www.borgobucciano.it