In de reeks Toscaanse gerechten hebben we het deze keer over een simpel maar heerlijk voorgerecht (antipasto) namelijk bruschetta al pomodoro. Deze antipasto vind je in 99% van alle restaurants, pizzeria, osteria, … terug.
In Toscane gebruikt men als basis het typische Toscaanse zoutloze brood maar om het even welk brood of reeds geroosterd brood kan worden gebruikt:
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 2 verse tomaten
- 6 verse basilicumblaadjes
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- zout
- 8 sneden brood van ongeveer 1 cm dikte
- 2 teentjes knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op circa 180 graden
- Snijd de tomaten open en pers het sap en de zaadjes eruit, snijd vervolgens de tomaat in kleine stukjes van ongeveer 1 cm
- Doe de tomaten samen met het basilicum, olie, zout en knoflook in een kom en meng alles
- Verdeel de sneden brood op de bakplaat of grilplaat in de oven en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn
- Schik de geroosterde sneden brood op een dienschaal, wrijf ze in met de knoflook en verdeel er vervolgens het tomatenmengsel over
Eet smakelijk