Cala Violina één van de mooiste strandjes

 

Het strandje Cala Violina is zonder twijfel één van de mooiste van Toscane. De vertaling in het Nederlands van Cala wil feitelijk zeggen baai alhoewel caletta (baaitje) hier beter gepast zou zijn.

Om er te geraken moet je wel een kwartiertje stappen door het bos maar het loont echt de moeite!

Het wandelpad doorheen het bos

zicht op het prachtige landschap vanop het wandelpad

Hierdoor dus ook geen massatoerisme maar gasten die willen genieten van een wat rustiger strand. Dit houdt dus ook in dat je er geen parasol en ligstoelen kan huren. Wil je een beetje schaduw, vooral in de zomer, neem dan zeker een parasol mee.

Je bereikt het strand vanuit de autoweg SP 158. Kom je vanuit de richting van Castiglione della Pescaia dan vind je aan de linkerkant een aanwijzing met de naam van het strandje en zie je reeds vanuit de verte de geparkeerde auto’s staan. De parking kost €5 en je kan er niet onderuit.

Langs het pad zie je borden met dieren en planten die je kan aantreffen in het bos. Ondermeer everzwijnen, vossen, dassen, eekhoorns, herten en kurkbomen kan je wel eens spotten. De bordjes zijn ook handig voor de kinderen waardoor de wandeling toch iets minder lang lijkt te duren.

één van de vele bordjes met aanduiding van de aanwezige dieren

Ook kurkbomen kun je aantreffen langs het padje

Na een fikse wandeling kom je dus aan het strandje waar je meteen kan genieten van een frisse duik in het zeer heldere water.

Vanop Cala Violina kun je de eilanden Pianosa, Montecristo en Giglio bewonderen en bij helder weer zie je zelfs de randen van Elba, waar Napoleon ooit in ballinschap leefde.

Zicht op de eilanden Pianosa en Montecristo

Houd je niet echt van op het strand liggen in de blakende zon dan kan je ook gewoon het strandje bezichtigen tijdens een wandeling. Er zijn namelijk verschillende wandelroutes die langs Cala Violina passeren.

Aanduiding van de wandelroutes

Praktische informatie

 

overnachten klein Overnachten in de buurt van Cala Violina

 

Ligging

 

Cala Violina onder 360° bekeken