Calabrië

Calabrië is een zuidelijke parel van Italië en vormt ”de neus” van de laars. Een regio die veel te bieden heeft, maar nog lang niet zo overloopt van toeristen. Het is een regio vol heerlijk eten, prachtige stranden en een rijke geschiedenis. Calabrië heeft een adembenemend uitzicht met bergen die door de regio kronkelen als spaghetti op je bord. De kustlijn is ook niet mis, met kilometers aan parelwitte stranden en helderblauw water. Wie heeft er nu een zwembad nodig als je de Tyrrheense Zee of de Ionische Zee tot je beschikking hebt? Maar dat is niet alles! Calabrië heeft ook een aantal geweldige culinaire hoogstandjes om van te watertanden. Probeer zeker de ‘nduja, een pittige worst die perfect past bij een glas rode wijn. Of, als je liever iets zoets hebt, probeer dan de amandelkoekjes of de tartufo di Pizzo, een heerlijke chocoladedessert. Calabrië heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek de oude Griekse stad Locri Epizefiri en ontdek de fascinerende archeologische vindplaatsen. Of neem een duik in de literaire wereld van de regio met schrijvers als Gabriele D’Annunzio en Corrado Alvaro. Laten we niet doen alsof alles rozengeur en maneschijn is in Calabrië. Helaas heeft de regio te maken met armoede en criminaliteit, met de beruchte ‘Ndrangheta die de maffia vertegenwoordigt. Maar dat weerhoudt ons er niet van om te genieten van alles wat deze fantastische regio te bieden heeft. Dus, wat denk je? Ben je klaar om Calabrië te verkennen?

Rome met kinderen tips

Rome met kinderen: alle tips op een rij!

Meerdere wegen leiden naar Rome zeggen ze ook wel. In deze blog neem ik je mee naar de hoofdstad van Italië: Rome! En we gaan niet alleen, nee we nemen kinderen mee! Want hoe leuk is het om Italië ook te ontdekken mét je kinderen.

Lees verder »
Trouwen in Italië

Trouwen in Italië

Trouwen in Italië… wie droomt daar nou niet van? Het was ook altijd al mijn droom om ooit in Italië te trouwen. In september 2022 trouwde ik in Toscane met mijn man. Het was een prachtig weekend in de Toscaanse heuvels met onze lieve familie

Lees verder »