Camping in de kijker: Norcenni Girasole Club

Camping Girasole Norcenni is één van de mooiste en beste campings van Toscane en misschien wel van Italië. Zowel ouders als kinderen kunnen hier hun hart ophalen door het grote aanbod aan activiteiten, voorzieningen en vakantie accommodaties.

De camping bevindt zich in de heuvels rond het stadje Figline Valdarno aan de ingang van de wereldbekende Chianti streek en op slechts 35 km van de kunststad Firenze.

Waterpret in de aquaparken

In de camping zijn 2 acquaparken met maar liefst 8 zwembaden aanwezig waar zowel de allerkleinsten als de volwassenen zich volop kunnen uitleven. De verschillende acquaparken liggen op afstand van elkaar maar er is een treintje dat je van het ene park naar het andere brengt.

Beide acquaparken beschikken over een glijbaan: de ene een gewone en de andere enkel voor opblaasbare boeien. Deze kun je ook in het winkeltje bij de glijbaan kopen.

Eén van de zwembaden met glijbaan

Eén zwembad is overdekt en sommigen zijn verwarmd. Naast de zwembaden is een groot terras aanwezig waar je op één van de ligzetels kan genieten van het zonnetje of misschien zelfs van een drankje of een ijsje dat je in de bar of in het ijssalon kunt kopen.

Camping Norcenni Girasole glijbaan

Glijbaan voor opblaasbare boeien

Activiteiten voor alle leeftijden

Op de camping worden heel wat activiteiten georganiseerd zowel voor jong als oud. Een heel team van animatoren (zelfs Nederlandse) zorgt voor dagelijks plezier. De allerkleinsten kunnen deelnemen aan de mini club, baby dance, spelletjes in het zwembad, enz.

klimmen tussen de bomen in het Funfair Adventure park

Voor de jongeren worden ondermeer voetbal, – beachvolleybal, – en tennistornooien georganiseerd. ’s Avonds kunnen ze zich amuseren tijdens een musical of theatervoorstelling en zeker niet te vergeten de discotheek.

Andere activiteiten voor de jongeren zijn ondermeer mini golf, tafeltennis, aquagym, een speeltuin en sedert 2015 de Funfair Adventure met trampolines, een klimparcours tussen de bomen, een quadrit en een zaal met poolbiljart, voetbaltafel, airhockey en computerspelletjes.

map van de camping

Voor de ouders zijn er de fitnessruimte, wellness met sauna, zonnebank, whirlpool, hydromassage en diverse massages om je eens lekker te laten verwennen en te ontstressen.

Wil je je kennis over de Toscaanse keuken uitbreiden dan kan je deelnemen aan een cursus koken of wijnproeven.

Norcenni Girasole Club beschikt zelfs over een eigen manege, Vecchio Texas genaamd, en je kan er ook mountainbikes, electrische fietsen, Vespa’s en zelfs auto’s huren. Alle info vind je aan het info point.

Voorzieningen Norcenni Girasole

Op de camping kom je niets tekort. Er zijn maar liefst 3 restaurants aanwezig (Il Vecchio, Norcenni en Sant’Andrea) waar je pizza uit de houtoven en typisch Toscaanse gerechten kan eten. Eet je liever op je staanplaats dan bestel je een meeneempizza of ga je langs bij de take away.

Er zijn verder een ijssalon, 3 snackbars, 2 supermarkten, een wijnshop, krantenwinkeltje, een geldautomaat en een wassalon aanwezig.

Je komt er werkelijk niets tekort!

Vakantie accommodaties

Norcenni Girasole Club beschikt over maar liefst 7 accommodaties. Alle accommodatie op de tenten na beschikken over air conditioning en verwarming.

Stacaravan Leonardo

Stacaravan Leonardo – interieur

  • Staanplaatsen voor tenten, caravans en mobilhomes: oppervlakte van 50 tot 70 m2
  • Stacaravan Botticelli: tot maximum 5 personen
  • Stacaravan Giotto: tot maximum 5 personen
  • Stacaravan Leonardo: tot maximum 6 personen
  • Bungalows: tot maximum 3 personen
  • Appartementen, kamers en studio’s in de historische villa Norcenni
  • Tenten: tot maximum 6 personenBooking.com

Ligging Norcenni Girasole

Camping Norcenni Girasole ligt op 5 minuten van het stadje Figline Valdarno waar je alle noodzakelijke voorzieningen aantreft zoals supermarkten, een Decathlon, restaurants, postkantoor, …

De kunstad Firenze (Florence) ligt op slechts 35 km en is het best te bereiken met de trein. Er vertrekken 2 treins per uur vanuit het station van Figline Valdarno met aankomst in Firenze Santa Maria Novella. Een treinrit duurt slechts 20 minuten en brengt je in het centrum van Firenze (uren over de treinen vind je op trenitalia.com).

Het is af te raden om de auto te nemen want in Firenze zijn er veel te weinig parkeerplaatsen en betaal je bovendien veel geld voor een plaats. Aan de achterkant van het station van Figline is een grote gratis parking aanwezig waar je de auto kan achterlaten.

Het centrale plein Piazza Matteotti in Greve in Chianti

De camping bevindt zich aan het begin van de Chianti streek, het dichtste stadje is Greve in Chianti op nauwelijks 20 minuutjes met de auto. Andere leuke stadjes in de buurt zijn San Giovanni Valdarno (10 minuten), Castelfranco di Sopra (10 minuten) en Arezzo (40 minuten).

Tenslotte voor de liefhebbers van muziek en dan meer bepaald van The Police of The Sting. De camping bevindt zich op nauwelijks enkele minuten van het Toscaanse buitenverblijf van Sting en van zijn winkeltje waar hij zijn eigen wijn verkoopt (meer info).