Castiglione della Pescaia:

Castiglione della Pescaia: een parel aan de Toscaanse kust

Castiglione della Pescaia, gelegen in de Maremma streek in de regio Grosseto is een badplaatsje langs de Toscaanse kust met een prachtig middeleeuws centrum. Vreemd genoeg is het stadje niet in alle reisgidsen over Toscane opgenomen.

Misschien zal daar in de nabije toekomst wel verandering inkomen want Castiglione della Pescaia werd in 2014 door de organisatie Legambiente verkozen tot badplaats met de mooiste zee van gans Italië.

zicht op toren van de kerk Pieve di San Giovanni Battista (800x450)

Het is gezellig wandelen in de middeleeuwse straatjes die leiden naar het 15de eeuwse kasteel dat zich bevindt op het hoogste punt van het stadje. Van hieruit krijg je een prachtig zicht op de stranden, de zee, de haven, de pijnbomen en de eilanden Capraia, Elba, Pianosa, Montecristo en Giglio.

typisch steegje (800x450)

Ligging en hoe te bereiken

Castiglione della Pescaia ligt op ongeveer 25 km van Grosseto, op 160 km van Firenze, op 96 km van Siena en op 136 km van Pisa. Het is het best en snelst te bereiken met de auto.

Reis je met de trein dan moet je eerst naar Pisa van waaruit je de trein neemt richting Grosseto. Het laatste stuk Grosseto – Castiglione della Pescaia kun je zowel met de trein of met de bus afleggen. Vanuit Pisa moet je rekenen op minimum 3 uur.

Bezienswaardigheden Castiglione della Pescaia

Stadsmuren: Castiglione della Pescaia werd voor het eerst ommuurd in de 12de eeuw toen het onder het bewind stond van Pisa. De stadsmuren, -poorten en 3 stadstorens die we nu kunnen aanschouwen dateren echter uit de 15de eeuw wanneer de 2de ommuring werd gerealiseerd. Enige restant van de 12de eeuwse ommuring zijn de stadspoort Portaccia in de benedenstad en de torre Lilli.

één van de 3 16de eeuwse stadspoorten

Castello di Castiglione della Pescaia: Dit prachtige kasteel dat jammergenoeg in privé bezit is en dus enkel van buitenuit kan gezien worden, werd gebouwd in de 10de eeuw maar werd grotendeels verbouwd in de 13de en 19de eeuw. Het kasteel wordt gekenmerkt door een binnenkoer met prachtig uitzicht op de zee en 3 torens waarvan de 12de eeuwse torre Pisana de oudste is en.

voorgevel kasteel

voorgevel kasteel

Pieve di San Giovanni Battista: Deze 16de eeuwse kerk ontstond door het samenvoegen van enkele middeleeuwse gebouwen waaronder een wapenmagazijn en een 11de eeuws gebouw waarvan nog sporen te zien zijn op de gevel aan de inkom. Het éénbeukige interieur is redelijk simpel terwijl de toren die gebouwd is op de stadsmuren, uit de 20ste eeuw dateert en uitgevoerd is in neogotiek.

interieur Pieve di San Giovanni Battista

interieur Pieve di San Giovanni Battista

Benedenstad en haven: Je komt Castiglione della Pescaia binnen langs de gezellige benedenstad waar je een groot aanbod hebt aan winkeltjes, restaurantjes en cafés met terrasjes. Aan de rand van de stad bevindt zich il porto, de kleine haven waar je toch wel enkele mooie yacht kunt bewonderen.

Overnachten Castiglione della Pescaia

Wil je overnachten in Castiglione della Pescaia? Hier vind je een ruim aanbod aan mooie accomodaties. 


seksshop
realistik penis
erotikshop
sexshop
şişme bebek fiyatları
realistik kadın
sabiha gökçen havalimanı araç kiralama
tv reklam fiyatları
tv reklam paketleri
atv reklam
e kitap indir
dizi fragmanları
hgs yükleme
bimcell tl yükleme
elektrik faturası ödeme