Cavallino matto pretpark Toscane

Cavallino Matto, het grootste pretpark van Toscane

Canoe delle favole (800x450)

Cavallino Matto, wat zoveel betekent als gek paardje, is het grootste pretpark van Toscane. Het bevindt zich in een pijnbomenbos op wandelafstand van het strand van Marina di Castagneto en de Ligurische zee. Cavallino Matto heeft niet de dimensies en het aantal attracties die Plopsaland, Bellewaerde, Bobbejaanland, de Efteling of andere pretparken in Nederland en België bieden maar het is hoe dan ook een aangenaam sfeervol park voor jong en oud waar je een gezellige dag kunt doorbrengen.

Plan Cavallino Matto (klik om te vergroten)

Plan Cavallino Matto (klik om te vergroten)

Het park beschikt in totaal over 29 attracties waarvan 15 voor kinderen, 4 voor volwassenen en 10 voor de ganse familie. Verder heb je nog een 4D cinema, goochel-, laser- en watershow. Het park beschikt naast een groot aantal picknick zones, over diverse bars, ijssalons, self service en een restaurant – pizzeria met naast de Italiaanse keuken ook Duitse gerechten en vanzelfsprekend dus ook Duitse bieren. Dit restaurant ligt juist buiten de ingang maar met een stempel kun je zonder problemen opnieuw in het park.

Achtbaan Speedy Gonzalez

Achtbaan Speedy Gonzalez

Rock and roll (800x448)

Rock and roll

Sommige attracties zijn over de middag gesloten tussen 13.00 en 13.45 voor de middagpauze waardoor je als het ware verplicht ben om te lunchen!

Net buiten het park zijn er een mini golf plein en trampolines aanwezig, evenwel tegen betaling. Er is ook een café waar je ondermeer bieren, frisdranken of een heerlijke cocktail op de terras kunt drinken om zo even te bekomen van alle attracties.

Tip: Een bezoek aan het pretpark Cavallino matto is ideaal in te lassen in een weekendje met een dagje strand en een bezoek aan de pittoreske plaatsjes Castagneto Carducci en Bolgheri.

Ligging

Adres: Via Po n° 1 – 57024 Marina di Castagneto

Praktische informatie

Openingsuren:

  • Van midden April tot midden September: van 10.00 tot 18.00
  • Hoogseizoen (Juli en Augustus): van 10.30 tot 18,30

Gratis parking: Aan de rechterkant net voor de ingang is een gratis parking aanwezig.

Toegangsprijs:

  • Volwassenen: €22,00
  • Kinderen kleiner dan 100cm: gratis
  • Kinderen tussen 100cm en 130cm: €17,00
  • Vanaf 14.30 betalen zowel volwassenen als kinderen €14,00

Meer info:

Hotels in de buurt: aanbod en prijzen

Onderstaande video geeft een kort overzicht van enkele attracties van het park