Chianino het eerste fastfood restaurant 100% made in Tuscany

Chianino 1

In 2013 opende in Arezzo het eerste Toscaanse fastfood restaurant met hamburgers die uit 100% Chianina rundsvlees bestaan. Het Chianina ras is wereldberoemd voor de bistecca alla Fiorentina, een T-bone steak van enkele centimeters dik die overal in Toscane te verkrijgen is.

Chianino 2

Het Fast food restaurant, Chianino genaamd, heeft een grote keuze aan hamburgers met spraakmakende namen zoals Birbone (deugniet), Ciccio Bombo (dikzak), Contadino (landbouwer), enz. Het rundsvlees is 100% van het Chianina ras en de andere ingrediënten komen uit de streek.

Chianino biedt ook de kans om je eigen hamburger samen te stellen: je kiest zelf het soort broodje, kaas, groenten, vlees en saus. Iets wat andere fast food restaurants niet bieden! Ook kun je er genieten van een glas rode wijn, rechtstreeks van bij de plaatselijke wijnboer.

Chianino 4

De hamburgers zijn heerlijk (wij kozen Chianino en Contadino), iets wat jammer genoeg niet kan gezegd worden van de frieten maar dat zal er wel mee te maken hebben dat we in België en Nederland de lekkerste frietjes van de hele wereld hebben. De prijzen liggen tussen de € 7,00 en € 11,00 voor een menu (hamburger, frisdrank en frietjes) en je hebt de keuze tussen medium en large.

Meer info vind je op de officiële site www.chianino.it

Adres: Via Guido Monaco 25/3 op wandelafstand van het station en aan het begin van het historische centrum van Arezzo (google link)

Chianino 3

een greep uit het menu