Crostini di fegatini (kippenlever)

Crostini di fegatini zijn toastjes van licht geroosterd Toscaans brood met een paté van kippenlever, ansjovis en kappertjes. Dit gerecht dat geserveerd wordt als antipasto vind je in alle, maar dan ook in alle Toscaanse restaurants en op elk feest terug. De paté kan je in alle supermarkten kopen maar vers bereid is die natuurlijk veel beter.

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 4 kippenlevers
  • 30 gram boter
  • peterselie
  • 2 ansjovisjes (bewaard in olijfolie)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel bloem
  • 4 sneden wit brood
  • peper en zout

Bereiding

  • Maak de kippenlevertjes schoon en snijd ze samen met de peterselie in zeer kleine stukjes
  • Snijd de kappertjes en de ansjovis in zeer kleine stukjes
  • Doe kippenlevertjes, kappertjes en ansjovis samen met de boter in een bakpan en verhit op een laag vuur
  • Doe de bloem in een glas met 2 eetlepels water en roer dit door het mengsel
  • Bak alles gedurende enkele minuten en rooster ondertussen de sneden brood
  • Smeer een dikke laag paté op het brood en dien warm op

Tips

  • Voor een mooier uitzicht kan je als afwerking op bovenop de paté een kappertje en een stukje ansjovis leggen
  • In plaats van de stukjes kippenlevertjes, peterselie, kappertjes en ansjovis in kleine stukjes te snijden kun je deze mixen in een blender