Daguitstap vanuit Firenze naar de Chianti streek

Firenze is een prachtige stad die je zeker één keer in je leven moet bezoeken. Het aanbod aan kunst, kerken, paleizen en musea tref je in geen enkele andere stad aan. De kunststad door middel van een stedentrip bezoeken is de ideale oplossing maar toch zul je steeds het gevoel hebben dat je nog zoveel niet gezien hebt.

Landschappen als een renaissance schilderij

Alhoewel er zoveel te zien is in Firenze en je dus onmogelijk alles in korte tijd kunt gezien hebben zou je toch zeker eens een daguitstap moeten plannen naar de prachtige omgeving rond Firenze en dan meer bepaald de Chianti streek.

wijnelden van Antinori rond de abdij (800x450)

wijnvelden in de prachtige Chianti streek

Deze streek is wereldberoemd en daar is dan ook alle reden voor, het landschap lijkt zo weggeplukt uit een renaissance schilderij: smalle wegen kronkelen zich tussen Chianti wijnvelden, olijfboomgaarden en cipressen die leiden naar eeuwenoude boerenwoningen en landelijke kerkjes.

De Chianti streek kun je het best ontdekken per auto, met de tweewieler of te voet. In de laatste 2 gevallen zijn er nogal wat beperkingen, ben je van plan om enkele flessen Chianti wijn te kopen in één van de vele wijndomeinen langs de route waar laat je die dan achter?

De Chianti Classico streek

De Chianti streek strekt zich uit over de regio’s Firenze, Siena, Arezzo, Pisa, Pistoia en Prato maar is het grootst in de regio Firenze. Daar tref je immers de Chianti Rufina, Chianti Montespertoli, Chianti Classico, Chianti Montalbano en Chianti Colli Fiorentine aan. Het mooiste gebied is ongetwijfeld de Chianti Classico, waar het voor de wereldberoemde wijn allemaal begonnen is.

Het pittoreske Chianti Classico stadje Barberino Val d'Elsa

Het pittoreske Chianti Classico stadje Barberino Val d’Elsa

Hier tref je 8 wijnstadjes aan waarvan er 4 op het grondgebied van Firenze liggen namelijk Greve in Chianti, San Casciano in Val di Pesa, Tavarnelle Val di Pesa en Barberino Val d’Elsa. De mooiste zijn ongetwijfeld Greve met zijn prachtige marktplein en het pittoreske middeleeuwse Barberino en het volstaat dan ook om deze samen met de Chianti Classico streek tijdens een dagtrip te bezoeken.

Zin om deze streek vanuit Firenze te bezoeken waarbij je ook 2 wijnkastelen bezoekt met degustaties dan moet je zeker en vast deelnemen aan de Chianti wine tasting experience. De tour die vertrekt en aankomt in Firenze duurt zo’n 6,5 uur > meer info