Time to Momo - Florence

De 5 beste reisgidsen over Florence

Natuurlijk vind je heel veel informatie over Florence op deze website maar toch is het altijd handig om een gids in papierformaat mee te nemen tijdens je stedentrip naar deze prachtige kunststad.

Wij selecteerden 5 reisgidsen over Florence die volgens ons de meest nuttige informatie geven. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom

De nummering is willekeurig en wil niet zeggen dat de reisgids die op de 1ste plaats echt de beste is.

1. Capitool reisgids – Florence & Toscane

capitool reisgids Florence en ToscaneDeze reisgids geeft je zeer veel nuttige informatie over de do’s en dont’s in Florence. Ze bevat mooie plattegronden, foto’s, opengewerkte tekeningen en illustraties afgewisseld met nuttige tips over de musea, restaurants, kerken, pleinen, evenementen.

Naast de uitgebreide informatie over Florence vind je in deze reisgids verder veel informatie over Toscane, ingedeeld in 5 gebieden.

Meer info over Capitool reisgids – Florence & Toscane

 

 

 

 

2. 100% Stedengidsen – 100% Florence

100% stedengids - 100% FlorenceAan de hand van drie wandelingen door de stad worden de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling krijg je een uitklapbare kaart met route, hoogtepunten en bezienswaardigheden te zien langs de route, waar te eten en te drinken, te shoppen, en wat is er leuk om te doen.

Verder nuttige tips voor het uitgaansleven en een aanbod aan hotels voor ieders budget.

Bij de reisgids zit ook een navigatie app voor op je smartphone.

Meer info over 100% Stedengids – 100% Florence

 

 

3. Time to Momo – Florence

Time to Momo - FlorenceDeze gids is feitelijk de vernieuwde en verder uitgewerkte voorgaande gids. Ze verschilt met de vorige omdat ze minder de toeristische plaatsen opzoekt maar meer de plaatsen, restaurantjes, koffiebars, enzovoort waar de locals komen.

Met deze gids kom je terecht in de sfeer en levensgewoonten van de locale Florentijnse bevolking.

Meer informatie over Time to Momo – Florence

 

 

 

4. De groene reisgids weekend – Florence

De groene reisgids weekend - FlorenceDeze gids leunt qua opzet en vormgeving aan bij de klassieke groene reisgidsen van Michelin maar is compacter en speciaal gemaakt voor een stedentrip naar Florence. Het gidsje deelt Florence in in de verschillende wijken waar je dan nuttige informatie krijgt over de belangrijkste bezienswaardigheden, restaurants, winkels, hotels, enz.

Er zit tevens een uitneembaar plannetje in en op de uitklapbare voorflap heb je een grondplannetje met aanduiding van de verschillende wijken.

Meer info over De groene reisgids weekend – Florence

 

5. Marco Polo reisgids Florence

Marco Polo reisgidsDe Marco Polo reisgids Florence is ingedeeld in 2 stukken. In het 1ste deel krijg je veel uitleg over de belangrijkste bezienswaardigheden zoals kerken, paleizen, pleinen, musea, enz. In het 2de deel over restaurants, winkels en gebruikelijke tips voor toeristen.

Deze gids gaat minder diep in op de kunst van de stad zelf, daardoor is de gids te dun.

Meer info over Marco Polo reisgids Florence