De 5 beste reisgidsen over Toscane

Over Toscane zijn er heel wat reisgidsen geschreven en soms is het niet evident om door het bos de bomen te zien. Enkele reisgidsen springen er echter bovenuit.

Wij maakten een selectie van de 5 beste reisgidsen over Toscane. Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.

 

Capitool-reisgids-Toscane-en-Florence

1. Capitool reisgids Florence & Toscane

De reisgids Florence & Toscane van Capitool Reisgidsen bevat maar liefst 336 pagina’s en is zonder twijfel de nummer één onder de reisgidsen over Toscane. De reisgids is zeer overzichtelijk, rijk geïllustreerd, geeft veel praktische tips en is vooral compleet. Bovendien beschikt de gids over uitneembare kaarten van de grootste steden Florence, Siena en Pisa wat zeer praktisch is.

 

 

100Toscane-reisgids

2. 100% Toscane

De reisgids 100% Toscane is een gids die een steile opmars gemaakt heeft. Aanvankelijk richtte de reeks 100% zich op steden en stedentrips maar sinds enkele jaren zijn ze zich ook beginnen specialiseren in regio’s met succes. 100% Toscane is een zeer overzichtelijke, illustratieve gids die van de andere gidsen verschilt doordat ze zeer beknopte informatie over alle aspekten geeft zonder te veel in detail te treden over de geschiedenis en de cultuur zoals bijvoorbeeld de Michelin gidsen doen.

Bovendien beschikt de gids over een CD rom met alle adressen uit de gids voor een navigatiesysteem. Verdwalen of een adres niet vinden is dus uitgesloten.

 

ANWB-Extra-Toscane

3. ANWB Extra Toscane

De reisgids Toscane uitgegeven door ANWB is een handige compacte gids die zich richt op 15 hoogtepunten van Toscane en als je voor maximum 2 weken op vakantie naar Toscane gaat is dit ruim voldoende. De hoogtepunten zijn onder andere de Chianti streek, Florence, Lucca, … Bij ieder hoogtepunt krijg je praktische info met betrekking tot bezienswaardigheden, hotels, restaurants, anekdotes, …

Bovendien zitten er bij de ANWB reisgids 15 kleine referentiekaartjes over de hoogtepunten die verwijzen naar de grote uitneembare kaart.

 

Michelin-Toscane-de-groene-reisgids

4. De groene reisgids Toscane – Umbrië – De Marche

De reisgids Toscane – Umbrië – De Marche, uitgegeven door Michelin, is vooral gericht op de toerist die graag uitbundige en gedetailleerde informatie over de streek, zijn geschiedenis en zijn cultuur wenst. Natuurlijk vind je in deze gids ook alle mogelijke praktische info met betrekking tot hotels, restaurants, waar winkelen, … De gids bezit tevens een groot aantal plattegronden en landkaarten.

Kortom een complete gids die verschilt van de andere gidsen doordat dieper wordt ingegaan op de thema’s geschiedenis en cultuur.

 

National-geographic-reisgids-Toscane-Florence

5. Toscane & Florence van National Geographic

De Toscane & Florence gids van National Geographic richt zich, net zoals de Michelin gids meer op kunst, cultuur en geschiedenis van Toscane. De gids bevat prachtige foto’s en illustraties, tekeningen en dwarsdoorsneden van de belangrijkste monumenten, plattegronden, wandel- en autoroutes alsook een uitgebreide informatie aan praktische tips.
 

Meer reisgidsen en -boeken over Toscane vind je bij Bol.com op deze link.