sagra della bistecca Toscane

De 5 beste restaurants in Firenze voor de bistecca alla Fiorentina

De bistecca alla Fiorentina is de T bone steak bij uitstek voor de Toscanen (meer info over de bistecca). Het is één van hun belangrijkste en bekendste Internationale streekgerechten en het is dan ook te vinden in praktisch alle restaurants.

Omdat het in alle toeristische gidsen staat vermeld en Firenze de nummer 1 is van meest bezochte steden van Toscane staat dit gerecht op praktisch alle menukaarten van de restaurants maar de vraag is waar in Firenze eet je nu echter de beste bistecca?

Volgens ons zijn dit de beste 5 restaurants:

Il Latini

Il Latini is één van de historische restaurants van Firenze waar zowel de plaatselijke bevolking als toeristen komen eten. Je wordt onmiddellijk gecharmeerd door het rustieke interieur met de gedroogde hespen die ophangen aan het plafond.

De bistecca alla Fiorentina is er één van de specialiteiten. Prijs kwaliteit is bij Il Latini nogal aan de hoge kant (meer info).

Adres: Via dei Palchetti 6R

Perseus

Perseus is ongetwijfeld het bekendste restaurant bij de plaatselijke bevolking voor de bistecca alla Fiorentina. Het is een begrip in Firenze en wel iedere rasechte Florentijn kent het restaurant.

Ook hier eet je in een prachtig interieur ingericht in een landelijke stijl. Vooral de vitrine en inkom zijn erg uitnodigend (meer info). De prijzen zijn ook hier nogal aan de hoge kant.

Adres: Viale Don Giovanni Minzoni 10R

Trattoria da Burde

Dit restaurant serveert reeds sinds 1901 typische Toscaanse gerechten waaronder dus ook de bistecca alla Fiorentina. Het is nog een typische plaats waar de arbeiders en bedienden over de middag komen lunchen en waar de prijs kwaliteit optimaal is (meer info).

Adres: Via Pistoiese 6R

Buca Mario

Buca Mario opende in 1886 zijn deuren met slechts enkel pappa al pomodoro en ribollita op het menu. Doordat steeds meer locale inwoners naar het restaurant kwamen werd het menu uitgebreid met ondermeer ook de bistecca alla Fiorentina.

Het restaurant is er trots op dat de gerechten nog steeds volgens de oude recepten worden bereid. Buca Mario heeft reeds verschillende prijzen in de wacht gesleept waardoor de prijzen nogal aan de hoge kant liggen maar je zal zeker niet ontgoocheld van tafel komen (meer info).

Adres: Piazza degli Ottaviani 16R

I’ Brindellone

I’ Brindellone is een typisch wijkrestaurant waar dus hoofdzakelijk de locale bevolking komt eten. Het restaurantje is ook open over de middag en dan zie je er vooral arbeiders en bedienden. Het decor is simpel maar gezellig. Let vooral op de zwart wit foto’s van de overstroming die Firenze teisterde in 1966.

De prijs kwaliteit verhouding is optimaal.

Adres: Piazza Piattellina 10 – 11R