Italiaanse reisblog

De 5 dorpen van Cinque Terre

Cinque Terre is wel één van de meest bekende plekken van Italië en je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Dat is niet voor niks. Het is een prachtige kuststreek in de Ligurische regio van Italië, die bekend staat om zijn vijf pittoreske dorpjes die tegen de kliffen aan zijn gebouwd. De vijf dorpen, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn een unieke bezienswaardigheid. In deze blog lees je meer over de vijf dorpen.

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare is het grootste en meest ontwikkelde dorp van de vijf en is verdeeld in twee delen: het oude centrum en het nieuwe centrum. Het oude centrum is gelegen op een heuvel en heeft smalle straatjes en steegjes die uitkomen op gezellige pleinen met leuke restaurants en winkels. In het nieuwe centrum vind je het strand, waar je kunt zonnen, zwemmen en watersporten kunt beoefenen. Verder is het kerkje van San Giovanni Battista een bezoekje waard.

Vernazza

Vernazza is het meest gefotografeerde dorp van Cinque Terre en dat is niet voor niets. Het is een prachtig dorpje met een kleine haven, gekleurde huizen en smalle straatjes. Het middeleeuwse kasteel Doria is het hoogtepunt van Vernazza. Je kunt de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht op de omgeving. Ook zijn er diverse wandelroutes in de buurt, zoals de Sentiero Azzurro, die naar de andere dorpen van Cinque Terre leidt.

Vernazza Cinque Terre

Corniglia

Corniglia is het enige dorpje van Cinque Terre dat niet direct aan zee ligt, maar op een heuvel boven de zee. Om bij het dorpje te komen moet je eerst een lange trap beklimmen, maar het uitzicht is het zeker waard. Het dorpje heeft smalle straatjes en steegjes met leuke winkeltjes en restaurants. De kerk van San Pietro is het hoogtepunt van Corniglia.

Manarola

Manarola is het oudste dorp van Cinque Terre en staat bekend om zijn schilderachtige uitstraling. Het is een klein dorpje met kleurrijke huizen die tegen de klif aan zijn gebouwd. Je kunt de toren van het kasteel van Manarola beklimmen voor een prachtig uitzicht over de zee en de omgeving. Ook zijn er verschillende wandelroutes in de buurt, zoals de Via dell’Amore, die naar Riomaggiore leidt.

Riomaggiore

Riomaggiore is het meest zuidelijke dorp van Cinque Terre en heeft een charmante haven en een klein strandje. Het dorpje heeft smalle straatjes en steegjes die omhoog lopen, en biedt een fantastisch uitzicht over de zee en de omliggende kliffen. De kerk van San Giovanni Battista is een bezoekje waard, net als de wandelroute die naar Manarola leidt.

Hoteltip Cinque Terre

Een prachtig hotel met heel mooi uitzicht is Hotel Porto Roca 

Manarola Cinque Terre Italië