Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti

De antieke beenhouwerij Falorni in Greve in Chianti

antica macelleria Falorni (800x450)

Sinds 1806 vind je de beenhouwerij Antica Macelleria Falorni op het centrale plein Piazza Matteotti in Greve in Chianti terug. Ondertussen is het al de 9de generatie die deze unieke beenhouwerij uitbaat waar je een enorme keuze aan vleeswaren terugvindt.

Een greep uit hun aanbod: gedroogde hespen, salamies, worsten en typische Toscaanse produkten zoals guanciale, capocollo, finocchiona, pancetta, bistecca alla Fiorentina, cinta Senesa, cinghiale, …

heerlijke salami op basis van everzwijn

heerlijke salami op basis van everzwijn

Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti

Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti

de bistecca alla Fiorentina

Door de jaren heen heeft Falorni een stevige reputatie opgebouwd met betrekking tot specialiteiten op basis van everzwijn (cinghiale) en truffels (tartufo) maar daar houdt het niet bij op, ook de salami worsten op smaak gebracht met Chianti Classico wijn en kruiden zijn een lekkernij.

In de 12de eeuwse kelder, die gedurende WOII als opslagplaats voor ijs werd gebruikt, vind je allerlei pecorino kazen terug die aan het rijpen zijn. Overal in de beenhouwerij kun je dan ook de intense aroma’s opsnuiven van deze lekkernijen.

rijpende kazen in de 13de eeuwse kelder

rijpende kazen in de 13de eeuwse kelder

Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti

Proeven of lunchen in de bistro macelleria

Langs de zijkant van de beenhouwerij kun je terecht in de bistro macelleria waar je de verschillende produkten uit de beenhouwerij kunt proeven. Op het menu staan ondermeer belegde broodjes, soepen, vleesschotels waaronder everzwijn en varken, lasagne en degustatieborden met hesp, salami en kaas.

De bistro macelleria

De bistro macelleria

Antica Macelleria Falorni Greve in Chianti

Je kunt de produkten binnen of buiten op het terras opeten of ook simpelweg meenemen (take away). Het beste is natuurlijk ter plaatse samen met een lekker glas Chianti wijn die je neemt aan één van de automatische dispensers.

Een overzicht van het volledige menu vind je op volgende link > menu

ook de kleinsten genieten

ook de kleinsten genieten

Sedert juli 2014 kun je 3 ijsjes proeven met nogal een rare combinatie: vijgen met salami, meloen met hesp en kaas met honing. De ijsjes zijn bedacht in samenspraak met het bekende ijssalon Vivoli uit Firenze. Misschien proberen wij die de volgende keer wel.

Wil je op het gemak een broodje of een bordje kaas en salami proeven samen met een lekker glas wijn, dan ga je best eens langs in de Enoteca Falorni, op enkele honderden meters van de slagerij. In deze ex wijnkelder kun je maar liefst 140 soorten Toscaanse wijnen proeven.

Praktische informatie macelleria Falorni

Adres: Piazza Matteotti n° 71 – 50022 Greve in Chianti. Er is ook een winkel aanwezig in Firenze (in via Matteotti Palmieri 35/37R)

Openingsuren:

  • maandag tot zaterdag: 8.00 tot 19.30
  • zondag en feestdagen: 10.00 tot 19.30

Website met aanbod produkten en recepten: www.falorni.it (Italiaans en Engels)

Meer info over Greve in Chianti: artikel Greve in Chianti