De belangrijkste feesten en evenementen in augustus

Palio di Siena – Siena

Historische paardenrace "Palio di Siena"

De historische paardenwedstrijd Palio di Siena is zonder twijfel het belangrijkste evenement in Toscane dat plaats heeft in de maand augustus. Reeds op 2 juli wordt een eerste versie van deze paardenrace gehouden maar de allerbelangrijkste race gaat door op 16 augustus.

Wil je er bij zijn op dit unieke evenement wees dan vroeg aanwezig en houd er rekening mee dat het op de koppen zal lopen zijn. (meer info over de Palio di Siena)

  • Wanneer: 16 augustus
  • Waar: Piazza del Campo

[divider]Bravio delle botti – Montepulciano

Bravio delle botti Montepulciano

Het belangrijkste evenement van het wijnstadje Montepulciano staat ongetwijfeld in het teken van de wijn. De laatste zondag van augustus wordt traditiegetrouw de race Bravio delle botti (botti betekent wijnvat) in het historische centrum gehouden. Hierbij strijden de 8 wijken van de stad voor de bravio, een soort doek beschilderd door de locale kunstenaar.

De race bestaat erin om een 80 kg zwaar wijnvat in de omhooglopende straten van Montepulciano vooruit te duwen over een afstand van ongeveer 1,7 km. De wijk die als eerste de finish overschrijdt komt in de geschiedenisboeken terecht, zo belangrijk is dit evenement voor de bewoners van Montepulciano.

[divider]Estate Fiesolana – Fiesole

Estate-Fiesolana

Het festival Estate Fiesolana werd de eerste keer georganiseerd in 1911 waarmee het het oudste openluchtfestival van Italië is. Het festival start in juni en eindigt in augustus en vindt plaats in het prachtige Romeinse theater. Het festival biedt een rijk programma aan jazz, klassieke muziek, opera, cinema en theater.

[divider]Palio Marinaro dell’Argentario – Argentario

Palio argentaio (800x534)

De Palio dell’Argentario is een jaarlijkse roeiregatta die plaats heeft op 15 augustus in Porto Santo Stefano, de hoodstad van Monte Argentario. De wedstrijd had voor de eerse keer plaats in 1847 en met uitzondering van de periode 1940 – 1944, werd ze tot heden onophoudelijk georganiseerd. De regatta wordt gehouden tussen de 4 wijken van de stad waarbij de deelnemers maar liefst 4 km in de golf van Porto Santo Stefano moeten afleggen. De dagen vóór de wedstrijd worden reeds tal van evenementen gehouden waaronder een stoet, markt, optredens, …