De belangrijkste feesten en evenementen in juli – deel 2

Pistoia Blues – Pistoia

pistoiablues

Tussen 10 en 17 juli wordt jaarlijks het muziekfestival Pistoia Blues georganiseerd waarbij een resem Internationale artiesten optreedt op het plein Piazza del Duomo. Enkele namen die de revue gepasseerd zijn zijn BB King, Bob Dylan, Ben Harper, Lou Reed, Muddy Waters, Deep Purple en vele anderen.

De dagen van het festival is het ook simpelweg aangenaam om in de stad rond te lopen omdat je overal in het historische centrum marktkraampjes terugvindt met kledij, ambachtelijke produkten, pizza’s, broodjes, drank en andere specialiteiten.

Mercantia – Certaldo

certaldo_mercantia

Gedurende het 5 dagen durende festival Mercantia wordt Certaldo alto omgetoverd in één groot openlucht theater waar Nationale en Internationale straatartiesten hun kunsten tonen. Tevens zijn er muziekgroepen die live muziek spelen en op het plein Piazza Boccaccio in Certaldo basso vindt er een grote markt plaats waar je zowel streekproducten als kledij, objecten en dergelijke vindt.

Lucca Summer Festival – Lucca

Lucca summer festival

Sedert 1988 wordt het muziekfestival Lucca Summer Festival georganiseerd waarbij je op het plein Piazza Napoleone tegen betaling optredens van Italiaanse en Internationale artiesten kunt bijwonen. Enkele namen die reeds op de affiche stonden zijn onder ander Elton John, Bob Dylan, Ennio Moricone, Zucchero, Dave Matthews, Eric Clapton, Mark Knopfler.

Palio della Balestra – Lucca

Palio della Balestra Lucca

Iedere 12 Juli vindt de historische wedstrijd booschieten Palio della Balestra plaats om de patroonheilige van de stad de Heilige Paolini, te eren. Het evenement start op 11 juli met een stoet van de deelnemende wijken langs het historisch centrum. De dag van de wedstrijd zelf start met een parade van de boogschutters naar de basilica di San Paolino waar ze halt houden om er de patroonheilige te eren. Tegen de avond heeft dan eindelijk de wedstrijd plaats waarbij het doel is om vanop 36 meter afstand een houten cilinder met diameter 12cm en 50cm lengte te verbrijzelen.

Aan de winnaar wordt de Palio (een vaandel geschilderd door een bekende kunstenaar) toegekend waarna het feest kan beginnen. gedurende deze 2 dagen zijn er in de stad overal kraampjes met drank en eten aanwezig.

  • Wanneer: 12 juli
  • Waar: Piazza San Martino[divider]

Festa Medievale – Fosdinovo (Massa Carrara)

festa medievale fosdinovo

Gedurende 2 dagen wordt het stadje Fosdinovo omgetoverd in een middeleeuws decor waaraan bijna gans de bevolking deelneemt. Voor deze gelegenheid trekken ze hun middeleeuwse kledij aan en doen ondermeer antieke beroepen, steekspelen, boogschieten, vaandeldragen, … herleven. In de straatjes zijn er optredens, straatartiesten, vuurspuwers, muzikanten, kraampjes, … Een uniek spektakel!

Bekijk ook deel 1 voor meer feesten en evenementen in juli