De Toscaanse keuken

De beste kookboeken over Toscane

Er bestaan heel wat Toscaanse gerechten die van streek tot streek veranderen afhankelijk van de begroeiing en de natuur. In bosrijk gebied wordt van oudsher veel gekookt met vlees, kastanjes en champignons. Aan de zee vooral met vis.

Er bestaat heel wat literatuur waarin de rijke geschiedenis van de Toscaanse keuken wordt verteld en waarin de recepten met geur en kleur worden beschreven.

Wij hebben de beste Nederlandstalige kookboeken voor jullie op een rijtje gezet.

De zilveren lepel – Toscane

De Zilveren Lepel - Toscane kookboekenDe Zilveren Lepel – Toscane bevat zowel authentieke regionale recepten als lokale tradities en klassieke wijnen.

Het boek bestrijkt het gebied van de bergen van Massa-Carrara in het noorden tot de bosrijke omgeving van Grosseto in het zuiden.

Van ravioli uit Siena, konijn uit Aretina tot boerencake met walnoot uit Livorno of Pistoiaanse kastanjetaart. De overzichtelijke recepten zijn van de makers van de Italiaanse kookbijbel De Zilveren Lepel.

Ze nemen je mee op een culinaire reis door de populairste regio van Italie, waarvan het water je in de mond loopt.

De Zilveren Lepel – Toscane is uitgegeven door van Dishoeck en is te verkrijgen via Bol.com


Toscane

Simpele recepten en feestmaaltijden uit Italië

Toscane - Giancarlo CaldesiDe Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt.

Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks leven is gelijk aan hoe er gekookt wordt: traag en kalm.
Begin de dag met een sterke espresso en geroosterd brood met tomaten en olijfolie.

‘L’ora di pranzo’ (lunchtijd) wordt traditioneel met familie thuis doorgebracht, pratend en onderwijl genietend van een goede pasta met ragù. Weekendmaaltijden zijn een feest en iedere maand kent zijn eigen dolce: van zomerse ‘macedonia’ tot ‘pan con santi’ in de herfst, er is altijd een gerecht om je in onder te dompelen.
Tegen een achtergrond van glooiende heuvels neemt ‘Toscane’ je mee op een culinaire reis door het diverse landschap, waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die deze regio zo kenmerkend maakt.

Toscane – Simpele recepten en feestmaaltijden uit Italië is uitgegeven door Good Cook BV en is te koop bij Bol.com


De Toscaanse keuken

De Toscaanse keukenEen culinaire reis langs Toscane, Umbrië en Le Marche.
We kennen Toscane met zijn zonovergoten olijfbomen, geurige cipressen, heerlijke chianti en dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. In Midden-Italië zijn er echter nog andere, minder bekende streken te ontdekken met elk hun eigen cultuur en specialiteiten.

In dit prachtig geïllustreerde boek gaat u op culinaire reis door drie regio’s in het hart van Italië. Proef de kruidige torta d’erbe uit Toscane, de salsicce al vino rosso uit de traditionele boerenkeuken en de voortreffelijke truffelcrostini uit Umbrië of de vele visspecialiteiten uit Le Marche aan de Adriatische Zeekust.

Bak uw eigen ovenvers Toscaans brood, maak vincisgrassi, de heerlijke lasagne uit Le Marche, en breng échte Italiaanse spaghetti all’amatriciana of alla carbonara op tafel.

Dit boek biedt nieuwe culinaire horizonten aan genieters en kenners van de Italiaanse keuken. Geniet van de mediterrane keuken uit het hart van Italië! Buon appetito!

De Toscaanse keuken is uitgegeven door Deltas en is te koop bij Bol.com


La mia cucina Toscana

la mia cucina toscanaPino Luongo is een van de meest vernieuwende restaurateurs van New York. Hij liet zich inspireren door de vele culinaire stromingen in deze wereldstad en bedacht een oorspronkelijke versie van het Toscaanse voedsel, waarvoor de ingrediënten en de inspiratie uit Italië, Amerika en zelfs Azië zijn gehaald.

Hij groepeert zijn recepten op basis van belangrijke ingrediënten in plaats van op gerechten en hij beschrijft ‘Il Classico’: de roots van zijn gerechten uit de oude wereld.

Dan slaat hij er spannende, nieuwe wegen mee in en komt met zijn eigen levendige versies van gerechten uit de nieuwe wereld.
La mia cucina Toscana is gebaseerd op zowel gerechten uit Pino Luongo’s populaire en bejubelde restaurants als op de recepten die thuis door improvisatie zijn ontstaan.

Dit boek zal iedereen aanspreken die graag iets nieuws leert van één van Toscanes favoriete koks.

La mia cucina Toscana is uitgegeven bij Tirion en is te koop bij Bol.com


Toscane – eet, proef en beleef

Eet proef en beleef ToscaneDe Italiaanse keuken is onverminderd populair. In het kookboek Eet, proef en beleef Toscane geeft foodblogger Giulia Scarpeleggia meer dan 100 Toscaanse familierecepten prijs.

Ontdek Toscane door middel van traditionele streekrecepten. Eet, proef en beleef Toscane voert je naar de mooiste plekken in deze populaire Italiaanse streek.

Traditionele familierecepten en handige eet- en winkeltips. Naast veel extra informatie over de streek Toscane bevat Eet, proef en beleef Toscane meer dan 100 recepten van brood tot pasta, van soep tot desserts uit de verschillende steden als Florence, Pisa en Luca.

Een boek vol eet- en winkeladressen en natuurlijk boordevol traditionele Italiaanse familierecepten.

Giulia Scarpeleggia is fulltime foodblogger.

Toscane – eet, proef en beleef is uitgegeven door Kosmos uitgevers en is te koop bij Bol.com


De Italiaanse droom

De Italiaanse droomHoe ziet jouw droomvakantie in Italië eruit? Houd je van de rijke geschiedenis en cultuur of ben je eerder het sportieve en avontuurlijke type?

Verkies je een plek om tot rust te komen of kijk je reikhalzend uit naar de bruisende folklorefestivals?

In het vtm-realityprogramma De Italiaanse droom krijgen zes koppels de kans om een B&B op te starten in Italië (meer bepaald in de Marken), maar uiteindelijk zal slechts één koppel hun levensdroom werkelijk kunnen realiseren.

Neem een kijkje achter de schermen van het programma, maak kennis met de kandidaten en kom vooral meer te weten over de toeristische en culinaire troeven van drie uitgelezen Italiaanse vakantiebestemmingen: Umbrië, Toscane en de Marken.

Dit boek bevat ook een heleboel praktische info over de B&B’s en met de typische recepten kun je zelf aan de slag. Laat je verrassen door het heerlijke Italiëgevoel…

De Italiaanse droom is uitgegeven door Lannoo en is te verkrijgen bij Bol.com