De echte Napolitaanse pizza bij Vesuvio in Arezzo

pizzeria Il Vesuvio ArezzoGisteren een verrassende ontdekking gedaan in Arezzo in pizzeria restaurant Il Vesuvio. Een Napolitaanse pizzeria restaurant waar de echte pizza Napoletana wordt geserveerd, dat wil dus zeggen met echte mozzarella di bufala campana (buffelmozarella), pomodori di San Marzano (San Marzano tomaten), olio extra vergine en duur rijzen van de pasta minimum 4 uur.

De locatie kan misschien wat afschrikken omdat ze ligt tussen 2 lelijke appartementsgebouwen uit de jaren 60 en het exterieur staat dan ook nogal in schril contrast met het interieur.

Niet enkel de pizza is echt Napoletaans maar ook de prijzen die worden gehanteerd zijn deze uit het zuiden, €5 voor een pizza margherita in tegenstelling tot de €7 – €8 die je in Toscane moet betalen.

Het restaurant is naast pizza gespecialiseerd in visgerechten. In 2 acquariums vind je levende kreeften, oesters en krab terug. Vleesliefhebbers komer er echter ook aan hun trekken voor onder meer een heerlijke bistecca alla Fiorentina (een T bone steak).

Zoals de Italiaanse traditie wil wordt er bij de pizza Coca Cola, Fanta of bier gedronken en wat het hier leuk maakt is dat er Belgisch bier wordt geserveerd. Je hebt namelijk de keuze uit blonde of bruine Grimbergen. Ideaal dus voor een uitgeweken Vlaming die toch wel af en toe een heerlijk Belgisch biertje mist.

Adres: Viale Michelangelo 142 Arezzo (link google maps)

website: ristoranteilvesuvio.com

2013-05-04 19.28.05

 

2013-05-04 20.28.33