De Giro d’Italia 2013 met aankomst in Florence

Tussen 4 en 26 Mei 2013 heeft de wielerwedstrijd de Giro d’Italia opnieuw plaats. Het wielerpeleton vertrekt deze keer uit Napels maar ook dit jaar doet de Giro opnieuw Toscane aan en dit op zondag 12 Mei tijdens de 9de rit. De rit is 170 km lang met start in Sansepolcro en aankomst in Florence.

kaart rit 9 San Sepolcro - Firenze

De etappe is geklaseerd als middengebergte en er zijn inderdaad een aantal niet onaardige cols te overwinnen namelijk een col van 2de categorie, 1 van 1ste, 1 van 3de en tenslotte 1 van 4de . Vooral de laatste klim van 4de categorie (naar Fiesole) kan heel belangrijk zijn voor enkele renners omdat deze klim in September deel uitmaakt van het parcours waarop het WK wielrennen 2013 wordt gehouden. De klim naar Fiesole wordt in de Giro evenwel in de andere richting beklommen.

De aankomst van de 9de rit bevindt zich op het plein Piazzale Michelangelo en voor wie Florence een beetje kent weet dat dit plein in de hoogte ligt, een ideale kans dus voor renners zoals Evans en Sanchez wegens het niet deelnemen van Gilbert en Sagan.

 

Profiel Etappe Sansepolcro – Florence

hoogte relief rit 9

 

Profiel beklimmingen in detail

 

detail beklimmingen rit 9